Μεγάλη εστία Φωτιάς στο χώρο του Πανεπιστημίου Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγάλη εστία Φωτιάς στο χώρο του Πανεπιστημίου Ηρακλείου


Μεγάλη πύρινη εστία έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιου, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο την περιοχή της λεωφόρου Κνωσού.
Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στο μέτωπο αναμένονται να μεταβούν και άλλες δυνάμεις για να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους.΄








Η φωτιά μάλιστα και η κινητοποίηση που έχει προκαλέσει, έχουν δημιουργήσει την ανησυχία στους κατοίκους.
Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμος, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, όπως αναφέρεται.
Μάλιστα, η αστυνομία, άνδρες της οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο, έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Κνωσού, ενώ απομακρύνουν τον κόσμο που επιχειρει να μεταβεί στο σημείο της πυρκαγιάς, εξαιτίας του φόβου κι άλλων εκρήξεων.
Το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έχει αποστείλει δύο ασθενοφόρα χωρίς όμως να έχει γίνει λόγος για τραυματίες.

 Η φωτιά δεν βρίσκεται στις φοιτητικές εστίες και οι φοιτητές είτε που διαμένουν είτε που βρισκόντουσαν για άλλους λόγους στο πανεπιστήμιο, έχουν απομακρυνθεί.
Ρίψεις νερού κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μέσα στην πόλη του Ηρακλείου πραγματοποιούν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενισχύοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες!




Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε. Προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα, όπως έγινε γνωστό, άλλαξε η εφημερία και πλέον εφημερεύει για τα έκτακτα περιστατικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο οποίο μάλιστα οι εργαζόμενοι έσπευσαν να δηλώσουν οικειοθελή εργασία. 

Αυτή την ώρα ( 12.00 το μεσημέρι ) ενημερώνονται από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».
'Αμεσα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές και έχουν πλέον ανάγκη στέγασης.

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.





Το πυροσβεστικό ελικόπτερο ανεφοδιάζεται με νερό απο την περιοχή του Καράβολα




Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί από σχεδόν όλη την πόλη του Ηρακλείου. 
Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Πρεβελιανάκης, o αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.













Post Top Ad

.............