Ρεκόρ γκίνες στη Ροδιά Μαλεβιζίου με 1.175 μέτρα σαπούνι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Ρεκόρ γκίνες στη Ροδιά Μαλεβιζίου με 1.175 μέτρα σαπούνι

Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για το μεγαλύτερο χειροποίητο σαπούνι και τα κατάφεραν!
Επετεύχθη ο στόχος, για το Ρεκόρ Γκίνες στη Ρογδιά, με το μεγαλύτερο σαπούνι, που σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν και από Τοπογραφικά Μηχανήματα μέσω δορυφόρου, το σαπούνι έφτανε τα 1.175 μέτρα. 
Η συμμετοχή των επισκεπτών ήταν μεγάλη, με την ουρά των αυτοκινήτων να φτάνει εκατοντάδες μέτρα πρίν το χωριό.
Ο δήμος Μαλεβιζίου είχε φροντίσει να μεταφέρει απο την αρχή του χωριού τον κόσμο με ειδικό μικρό βανάκι που είχε διαθέσει ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια της Αστυνομίας όπου καθοδηγούσε τους οδηγούς.




Από νωρίς το απόγευμα είχαν ξεκινήσει το στήσιμο του σαπουνιού κατά μήκος του δρόμου.
Ξεκινώντας πεντακόσια μέτρα έξω από το χωριό και αφού είχαν από πριν σημαδέψει το δρόμο με διαφορετικά χρώματα ανά 250 μέτρα, τοποθετούσαν τις πλάκες σαπουνιού.
Το στήσιμο του σαπουνιού, κατέληξε στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές κρητικές συνταγές σαπωνοποιίας με βάση το ελαιόλαδο και αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά της τοπικής χλωρίδας, μέρος της οποίας προσφέρθηκε από το Αγρόκτημα του ΤΕΙ Κρήτης.
Για έναν ολόκληρο χρόνο τα μέλη του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρογδιάς «Ανασεμιά» και εθελοντές κατασκευάζουν μπάρες χειροποίητου σαπουνιού.



Για την κατασκευή του σαπουνιού χρησιμοποιήθηκαν 3 τόνοι ελαιολάδου, αρκετό νερό, ποτάσα καθώς και αρωματικά φυτά της τοπικής χλωρίδας, όπως μέντα, δυόσμος και δεντρολίβανο.
Το εγχείρημα αφορά στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων, στην ανακύκλωση όλων των χρησιμοποιούμενων ελαίων και στην αποτροπή απόρριψής τους και μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Οι μπάρες χειροποίητου σαπουνιού, κόπηκαν σε μικρότερα κομμάτια και διανεμήθηκαν δωρεάν στους πολίτες και επισκέπτες που βρέθηκαν στην πανέμορφη Ροδιά Ηρακλείου, ενώ η υπολειπόμενη ποσότητα θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα.



Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης του Ρεκόρ Γκίνες, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες παράλληλες δράσεις:
Υπήρχε η συμμετοχή καλλιτεχνών παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής στην πλατεία του χωριού, στην Ενετική Έπαυλη Καλλέργηδων Ροδιάς και σε σοκάκια του χωριού Ροδιάς
Εμφάνιση χορωδιών και ομάδων χορού στην πλατεία του χωριού Ροδιάς
Την βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.







Ο σαξοφωνίστας Γιάννης Γενναράκης με καταγωγή απο την Ροδιά μάγεψε το κοινό που είχε γεμίσει την κεντρική πλατεία του χωριού με ήχους απο το σαξόφωνο του.







Και βέβαια την βραδιά συνέχισαν άκρως Κρητικά ο λυράρης  Αναστάσιος & Γεώργιος Ρεράκης Αντώνιος & Γεώργιος Ρεράκης Πανελλήνιος Αθλητικός Όμιλος «Τα Περιστέρια»




Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε μουσικά το ραδιόφωνο του FAMMILY 100 και ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Καγιαμπάκης που έντυσε με παιδικούς και όχι μόνο ήχους τον χώρο της εκδήλωσης.


 ΄



Σε όλο σχεδόν το κεντρικό δρόμο του χωριού υπήρχαν εκθέσεις φωτογραφίας, γλυπτικής, ψηφιδωτού, πυρογραφίας και ξυλογλυπτικής στην Ενετική Έπαυλη Καλλέργηδων Ροδιάς
κ. Καλλιόπη Γενναράκη, έκθεση κοσμήματος
κ Νικόλαος Δαμιανός, έκθεση αγιογραφίας
κ. Νικόλαος Μάνεσης, έκθεση ξυλογλυπτικής
κ. Δέσποινα Λεβεντάκη, έκθεση ζωγραφικής
κ. Ιωάννης Λεβεντάκης, έκθεση ξυλογλυπτικής
κ. Χαράλαμπος Παρούσης, έκθεση ψηφιδωτού
κ. Βασίλειος Τριανταφυλλάκης, έκθεση γλυπτικής
Να αναφέρουμε επίσης ότι υλοποιήθηκε εικαστική παρέμβαση - ζωγραφική εξωτερικού χώρου από εθελοντές εικαστικούς και ζωγράφους σε κτίρια της Ροδιάς με σκοπό τον εξωραϊσμό της όψης του χωριού
Παρουσίαση ποικίλων άλλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με στόχο τη γνωριμία με τα σημαντικότερα αυτοφυή φυτά της Κρήτης, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά.























Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι ψησταριές, μπύρες και τσικουδιές προσφερόταν απο τους χωριανούς σε διάφορα σημεία του χωριού.





Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ και Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ



Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Μπελιμπάσακης





Ο ερυθρός σταυρός παραρτήματος Ηρακλείου πάντα παρόν κοντά στον συνάνθρωπο σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη πόλη έδωσαν για ακόμα μια φορά δυναμικό παρόν.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............