Η Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Η Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας


Μέσα σε ατμόσφαιρα ιερής κατάνυξης και με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Tετάρτης 8 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας οι Ακολουθίες του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος στο τέλος ευλόγησε τους άρτους στον προαύλιο του σπηλαιώδους Καθολικού της Μονής, όπου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.


Ο Σεβ. αναφέρθηκε στην Θεοτόκο ως μεσίτρια, προστασία και καταφυγή των χριστιανών, τονίζοντας τη μεγάλη μητρική παρρησία της προς τον Υιό και Θεό της, και ευχήθηκε στους πολυάρθμους προσκυνητές, πολλοί εκ των οποίων ανέβηκαν με τα πόδια, η Παναγία η Φανερωμένη, η Μητέρα του Κυρίου μας και όλου του κόσμου, να τους σκεπάζει με το ιερό μαφόριό της και να τους προστατεύει από παντός πειρασμού, κινδύνου και περιστάσεως και να αποτελεί πάντοτε την καλή διέξοδο στα αδιέξοδα της ζωής όλων μας.


Στην Ιερά Παράκληση έλαβε μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης και οι Πατέρες της Μονής Αρχιμ. Παΐσιος και Φιλάρετος, ενώ παρέστησαν ο Αστυνομικός ο Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και πλήθος ευσεβών προσκυνητών κυρίως από τις περιοχές του Μεραμβέλλου και της Ιεράπετρας. 


Post Top Ad

.............