Ξεκίνησε το καθιερωμένο γλέντι του 15 Αυγούστου στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Ξεκίνησε το καθιερωμένο γλέντι του 15 Αυγούστου στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας


15 Αυγούστου το Πάσχα του καλοκαιριού η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης και στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας από παλιά, κάθε χρόνο  συρρέουν πιστοί από τα γύρω χωριά όλης της επαρχίας Σητείας για να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας της Ρίζας, η Γαλακτοκτισμένη, η οποία βρίσκεται λίγο πιο πάνω απο το χωριό και που πήρε το όνομα της από τον τρόπο κτισίματος, αφού οι πιστοί χρησιμοποίησαν αντί για νερό που δεν υπήρχε στην περιοχή, γάλα από τα ζώα για να κάνουν την λάσπη και έτσι η εκκλησία ονομάστηκε Γαλακτοκτισμένη. 
Έτσι και έγινε και φέτος, στην χάρη της Παναγίας πλήθος κόσμου ανηφόρισε στο όμορφο εκκλησάκι ζητώντας τη φώτιση και την δύναμη της, για το δύσκολο διάβα της ζωής μας.

Όπως γίνεται εδώ και χρόνια μετά την πρωινή λειτουργία πιστοί , αλλά και κάτοικοι της υπόλοιπης επαρχίας συρρέουν στο χωριό και στην τοποθεσία της κάτω βρύσης για το ετήσιο πανηγύρι.
Συντροφιά  με εκλεκτούς Κρητικούς καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν μουσικά το γλέντι, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει με συνεχή ροή αφίξεων.

Με Παραδοσιακή Κρητική και Στειακή μουσική  το συγκρότημα των : Σπυριδάκη Μιχάλη (λύρα - ασκομαντούρα), Βασιλάκη Κωνσταντίνου (λαούτο), Λιναρδάκη Γιάννη (λαούτο).
Μαζί τους ο Μανώλης Μοσχάκης στο βιολί.









Post Top Ad

.............