Με ήχους και πυρσούς απο φωτιές η 2η ημέρα του Μεσογειακού φεστιβάλ Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Με ήχους και πυρσούς απο φωτιές η 2η ημέρα του Μεσογειακού φεστιβάλ Σητείας

Συνεχίστηκε δεύτερη ημέρα το Μεσογειακό φεστιβάλ Σητείας το Σάββατο 30 Ιουνίου με πλήθος κόσμου να επισκέπτεται και να συμμετέχει στην γιορτή μουσικής βαδίζοντας στα μονοπάτια πολιτισμού που χαράζει η πόλη της Σητείας.
Σε μια όμορφη ζεστή βραδιά καλοκαιριού δίπλα σε ένα απο τα ωραιότερα σημεία της Κρήτης στις πάπιες της πόλης της Σητείας η μεσόγειος άδειασε απο νερό και στις όχθες που ενώθηκαν βάδισαν μουσικά σχήματα και θεατές.



Με περισσότερο κόσμο να συμμετέχει στην 2η ημέρα η βραδιά κύλησε με ρυθμό και με χρώματα, τόσο επι σκηνής όσο και στον γύρω χώρο και στην θάλασσα.
Η μουσικοί ξεκίνησαν στις 8.00 μ.μ., ενώ η έκθεση χειροποίητων προϊόντων λειτουργούσαν από τις 7.00 μ.μ. όπου πλήθος κόσμου γνώρισε και αγόρασε τοπικά  προϊόντα/
Να αναφέρουμε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετικό κουπόνι ενίσχυσης. 
Το Φεστιβάλ διαθέτει μέρος των εσόδων από το κουπόνι για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σητείας (2016, 2017) και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σητείας (2018)






Την βραδιά άνοιξαν οι Μανώλης Σφενδυλάκης, Γιώργος Τσικαλάκης όπου ερμήνευσαν Ερωτόκριτο και απέδωσαν την έκφραση των αισθημάτων και την ικεσία στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Με Αναζητήσεις, αγωνίες και ελπίδες που περνούν μέσα από το στοίχο και τη μουσική για να γίνουν αίνος ικεσίας σε Θεούς και ανθρώπους.



Οι Markab Trio συνάντησαν,και ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τα σεφαραδίτικα τραγούδια των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και των Βαλκανίων με τα οποία είναι μπολιασμένη η καλλιτεχνική και κοινωνική ζωή όλης της περιοχής, αφού μέχρι τις αρχές του 20ουαιώνα η πολυπληθείς εβραϊκές κοινότητες σε όλα τα Βαλκάνια σφραγίζουν με τη παρουσία, τη γλώσσα και ασφαλώς τα τραγούδια τους όλες τις πτυχές της ζωής και των κατοίκων τους. Τραγούδια του γάμου και της ξενητειάς, της δουλειάς, της χαράς και της λύπης - τραγούδια που πέρασαν και στις άλλες παραδόσεις, έγιναν γνωστά και τραγουδιούνται στα ελληνικά αλλά και σε άλλες γλώσσες εκτός από τη σεφαραδίτικη διάλεκτο - δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα πολυπολιτισμικότητας και εκφραστικού πλούτο.




Μια παράσταση με κρουστά και χάλκινα που μαζί με τη φωτιά και τους πυρσούς χορεύουν και τραγουδούν βγαίνοντας μέσα από τη θάλασσα και φτάνοντας μέχρι τη σκηνή του Φεστιβάλ. Από το Καλειδοσκόπιο και την Ομάδα Κρουστών.
Μια παράσταση με κρουστά και χάλκινα που μαζί με τη φωτιά και τους πυρσούς χορεύουν και τραγουδούν βγαίνοντας μέσα από τη θάλασσα και φτάνοντας μέχρι τη σκηνή του Φεστιβάλ. Από το Καλειδοσκόπιο και την Ομάδα Κρουστών.
























Η πρόεδρος του συλλόγου φίλων μουσικής Σητείας κυρία Βέρα Περάκη ακούραστη δύναμη έδινε το παρόν και συντόνιζε βήματα και διαδικαστικά οργανωτικά απο νωρίς πρίν ξεκινήσει η εκδήλωση έως και το τέλος


Παρόν ο Χάικ Γιαζιτζιάν, γεννημένος στη Συρία, έρχεται να ξεδιπλώσει μεταξύ άλλων μνήμες από την Αραβική παράδοση. Παράλληλα, τιμώντας την Αρμένικη καταγωγή του, θα τραγουδήσει και θα συγκινήσει με τις μελωδίες και το αίσθημα της Αρμένικης ψυχής . Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980.












΄




Το παρόν έδωσε και το βράδυ του Σαββάτου στο μεσογειακό φεστιβάλ ο δήμαρχος Σητείας κύριος Θοδωρής Πατεράκης καθώς επίσης και ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης.



Post Top Ad

.............