Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου



Πραγματοποιήθηκαν τα λαμπρά εγκαίνια του νέου κτηρίου των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου στο Ηράκλειο, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, με απουσία στην αρχή της εκδήλωσης του Υπουργού μεταφορών και υποδομών κυρίου Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος παρευρεθεί στο τέλος της βραδιάς ( δεδομένου της παρουσίας του στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Ζάππειο ) και ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο.
Μαζί με τον κύριο Σπίρτζη βρέθηκε και ο βουλευτής κύριος Σωκράτης Βαρδάκης όπου βρισκόταν και αυτός στην Αθήνα.




΄




Νωρίτερα, τελέστηκε ο αγιασμός απο τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, και έπειτα έκοψαν συμβολικά την ... κορδέλα, που σηματοδοτεί την επίσημη λειτουργία του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού.




Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών κύριος Μανιαδάκης , ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε Ηρακλείου κύριος Κουκιαδάκης, ο αερολιμενάρχης αεροδρομίου Ηρακλείου κύριος Πλιάκας, ο δήμαρχος δήμου Μινώα Πεδιάδας κύριος Καλογεράκης, ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Ηρακλείου κύριος Αλιφιεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου κύριοι Ινιωτάκης και Μαμουλάκης, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου κύριος Μουντράκης, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κύριος Κουράκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου κύριος Γυαλιτάκης, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Γιώργος Ματαλιωτάκης, η πρόεδρος του λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου κύρια Ρίτσα Καλογεροπούλου και η έφορος του λυκείου κυρία Μεταξά, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών γειτονικών δήμων καθώς και πλήθος κόσμου.








Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης παλαιών φωτογραφιών του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου.


























Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πριν ακόμα την ολοκλήρωσή τους, διότι έχουν σχεδιαστεί για να οδηγήσουν το ΚΤΕΛ σε μια νέα εποχή, αλλά και σε χώρους που υποδηλώνουν την πρόθεση της διοίκησης του ΚΤΕΛ για αισθητική, ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση προς όφελος του μεταφερόμενου κοινού.


Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο, που κατασκευάστηκε με επιβλέποντα πολιτικό μηχανικό τον Μάξιμο Σενετάκη και αρχιτέκτονα μηχανικό τον Γιώργο Πετράκη, έχει έκταση εννέα στρεμμάτων. Το 1/3 της έκτασης του συγκροτήματος εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού.
Στην έκταση υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης – αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών.

΄
Στον υπαίθριο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας υπήρχε χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να γευτούν το ποτό ή το αναψυκτικό τους, αλλά να δούν και απο κοντά 2 νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.




Αξίζει να αναφέρουμε την άψογη διοργάνωση της βραδιάς απο την εταιρία FIVE STAR CATERING η οποία είχε αναλάβει την γευστική παρουσίαση της βραδιάς με τον όμορφο σχεδιασμό των τραπεζιών που φιλοξένησαν τον κόσμο.












Την εκδήλωση συνόδευσε στην αρχή μουσική η χορωδία της 

Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείουυπό την διεύθυνση της μαέστρου κας. Χατζηγεωργίου»





Στην έναρξη της βραδιάς παρουσιάστηκε ένα μοναδικό και συνάμα συγκινητικό βίντεο της πορείας και της αξίας των ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου  και έπειτα ακολούθησαν χαιρετισμοί φορέων.


Χαιρετισμό και καλωσόρισμα απήθυνε ο Πρόεδρος Μανόλης Χαχλιούτης.


Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών.


Ο Περιφεριάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης τόνισε:

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μίλησε για τα οφέλη που θα προκύψουν μέσα από τον εκσυγχρονισμό του σταθμού, για τον τουρισμό και την ανάπτυξη, ενώ έστειλε το μήνυμα πως «μέσα από τις συνεργασίες, οι τοπικοί φορείς μπορούν να πετύχουν πολλά».
“Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την πόλη του Ηρακλείου, καθώς ένα εμβληματικό κτήριο, ένα κτήριο που άφησε ανεξίτηλα αποτυπώματα στην ιστορία της πόλης, πλήρως ανακατασκευασμένο, σύγχρονο, καλαίσθητο και λειτουργικό, παραδίδεται στο κοινό, αποτελώντας, πλέον, τον πιο σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών επιβατικό σταθμό ΚΤΕΛ στην Ελλάδα.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το αποτέλεσμα της δουλειάς που προηγήθηκε των σημερινών εγκαινίων. Από το σχεδιασμό του έργου, από τη χρηματοδότηση της κατασκευής του, από το σύντομο χρόνο παράδοσής του, προκύπτουν παραδείγματα που όλοι πρέπει να μιμηθούμε, γιατί όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά, όταν συνεργαζόμαστε, τότε τα αποτελέσματα ικανοποιούν όλους μας"

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός τόνισε:



"Το επιβατικό κοινό του τόπου μας, και οι χιλιάδες επισκέπτες της Κρήτης, Έλληνες και ξένοι, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν έναν κόμβο που πληροί τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, προσφέροντας σε όλους  ποιοτική εξυπηρέτηση. 
Η πληρότητα των υποδομών, ο σεβασμός στην ιστορικότητα του  αρχικού  αρχιτεκτονικού  συγκροτήματος, δείχνουν, ασφαλώς, την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του σχεδιασμού, όπως και των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν, για να φτάσουμε στο σημερινό αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα των χώρων του νέου υπεραστικού ΚΤΕΛ". 

Η βραδιά ήταν εντυπωσιακή με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν στην φαντασμαγορική βραδιά των εγκαινίων, η οποία περιλάμβανε τα πάντα.
Πυροτεχνήματα, γεύσεις ιδιαίτερες απο την five star catering, κρητική μουσική απο τον μεγάλο καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά αλλά και χορούς από όλη την Ελλάδα, απο το λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου.










































ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............