Στη Σητεία το Σαββατοκύριακο ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Αθήνα Γιορν Γκέλσταντ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Στη Σητεία το Σαββατοκύριακο ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Αθήνα Γιορν Γκέλσταντ

Ο Νορβηγός πρέσβης Γιορν Γκέλσταντ φίλος της Ελλάδας και της Κρήτης.
Την Δευτέρα 25 Ιουνίου ο Νορβηγός πρέσβης στην Αθήνα, Γιορν Γκέλσταντ και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης,συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης και συζήτησαν για την ανάπτυξη χρηματοδοτικών-αναπτυξιακών δράσεων στη Κρήτη .


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αρναουτάκης ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, τη διατροφή, με τον κ. Γκέλσταντ να χαρακτηρίζει «θησαυρό» την Κρήτη, για το περιβάλλον, το κλίμα και τον αρχαιολογικό-ιστορικό πολιτισμό της.
Σημειώνεται, ότι, σε ετήσια βάση, επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 300.000 Νορβηγοί, με τους περισσότερους να πηγαίνουν στην Κρήτη.
Ο τουρισμός θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό σύνδεσμο μεταξύ των δύο χωρών μας. Περίπου 350.000 Νορβηγοί τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο. Πολλοί Νορβηγοί είναι βαθιά γοητευμένοι από την Ελλάδα και την πλούσια κουλτούρα της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρέσβης της Νορβηγίας  Γιορν Γκέλσταντ θα επισκεφτεί το Σάββατο 29 Ιουνίου την Σητεία όπου και θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο της Πόλης κύριο Θοδωρή Πατεράκη αλλά και με φορείς της επαρχίας.
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το άνοιγμα της αγοράς των Σκανδιναβικών χωρών στην επαρχία Σητείας, κατάκτηση που υλοποιήθηκε μέσα απο προσπάθειες πολλών φορέων με συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις.

Post Top Ad

.............