Ο Αρχιερατικός Εσπερινός και χειροθεσία Αναγνωστών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Xριστοφόρου Παχείας Άμμου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός και χειροθεσία Αναγνωστών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Xριστοφόρου Παχείας Άμμου


Με μεγάλη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε την Τρίτη 8 Μαΐου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παχείας Άμμου Ιεράπετρα, που βρίσκεται πλησίον της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας.


Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο και στη μεταστροφή του δύσμορφου και άγριου εξωτερικά Ρέπροβου σε Χριστοφόρου, καθώς «μετέφερε στους ώμους του δωρεάν όλο τον κόσμο που επιθυμούσε να διέλθει μια επικίνδυνη δίοδο ποταμού, αξιωθείς να μεταφέρει και τον Χριστό ως μικρό παιδί, για τον οποίο και μαρτύρησε, όπως και μυριάδες άλλων αγίων που αποτελούν τους φωτεινούς φάρους και οδοδείκτες σωστής πορείας».  Παρότρυνε δε, σύμφωνα με τη ρήση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος», να αγωνιζόμαστε για να μιμηθούμε τους μαρτύρες της πίστεώς  μας, εφαρμόζοντας στη ζωή μας έμπρακτα τον λόγο του Θεού και γενόμενοι Χριστοφόροι. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ακόμα ότι ο σύγχρονος άνθρωπος των αισθήσεων στέκεται μόνο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά και αγνοεί ότι ο άνθρωπος είναι «το συναμφότερον», για να φροντίζει και την ψυχή του. Τέλος, ευχήθηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Χριστοφόρος, ο προστάτης των οδηγών και των τροχοφόρων, να σκεπάζει και να περιφρουρεί τους κατοίκους της Παχείας Άμμου και όλους τους διερχόμενους οδηγούς, ώστε να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους.


Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους κ. Παντελεήμονα Καθεκλάκη και κ. Στυλιανό Κανάκη. Όπως σημείωσε «μέσα στην ευφρόσυνη ατμόσφαιρα της πανηγύρεως τους περικαλλούς νέου Ενοριακού Ναού της Παχείας Άμμου, που ανήγειρε, εξόπλισε και εξωράϊσε η ευσέβεια και η αγάπη προς την Εκκλησία των κατοίκων της κωμόπολης, ύστερα από εισήγηση του Πανοσιολ. Εφημερίου της Ενορίας Παχ. Άμμου Αρχιμ. Παϊσίου Δερμιτζάκη, χειροθετούμε στον κατώτερο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Αναγνώστη, δύο πρόσωπα που είναι στενά συνδεδεμένα με την Ενορία Παχ. Άμμου: τον κ. Παντελ. Καθεκλάκη, ο οποίος πολλά χρόνια διακονεί ως ιεροψάλτης κυρίως τις καθημερινές, και τον κ. Στυλ. Κανάκη, που άοκνα υπηρετεί άλλοτε στο αναλόγιο και άλλοτε ως νεωκόρος στο Ιερό Βήμα, προκειμένου και δύο να αφιερωθούν με ακόμη περισσότερο ζήλο στη διακονία τους».


Στην ακολουθία, που έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι των όμορων Ενοριών και άλλοι Κληρικοί, παρέστη πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Περιφερ. Σύμβουλος κ. Ιω. Γουλιδάκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Εμμαν. Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχ. Άμμου κ. Γ. Ραπάνης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Χαρ. Κανάκης, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχυμάτων «Στηρίζω»-«Ο Άγιος Χριστοφόρος» στον Νομό Λασιθίου  κ. Ηλιάκης, οι Πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών Συλλόγων κ.α.


Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Πολιτιστικός, Οικολογικός και Λαογραφικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Παχειάς Άμμου «Νηρηίδες» πρόσφεραν κεράσματα σε όλο το εκκλησίασμα.

Post Top Ad

.............