Ήταν όλοι εκεί... ήταν όλοι μαζί ( We dit it Sitia ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ήταν όλοι εκεί... ήταν όλοι μαζί ( We dit it Sitia )

Tα κατάφερε και φέτος η Σητεία! Πλήθος ομάδων, συλλόγων και πολλών εθελοντών έδωσε το παρόν την Κυριακή 29 Απριλίου στην πόλη μας συμμετέχοντας ενεργά στις εθελοντικές δράσεις που έγιναν σε ΟΛΗ την πόλη.
Νωρίς την Κυριακή αψηφώντας την ζεστή καλοκαιρινή μέρα, μικροί και μεγάλοι πήραν τα εργαλεία τους, γάντια, σακούλες σκουπιδιών μα πάνω απ΄όλα το χαμόγελο και την καλύτερή τους διάθεση για προσφορά και ξεκίνησαν !

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας μαζί με την ομάδα διοργάνωσης του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Σητείας “Στου κύκλου τα γυρίσματα”, τους εθελοντές του Μεσογειακού Φεστιβάλ, τους ηθοποιούς του Ερωτόκριτου, τον Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου Ημέρας “Ψυχαργώς” καθάρισαν, κλάδεψαν, φύτεψαν και έβαψαν τον χώρο του Μεσογειακού - Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας (πάπιες).



Η ομάδα του κρυμμένου θησαυρού “Κατσουλοχαέρολα” μαζί με τους “Ποταγωνιστές”, τους “Ασυντόνιστους Γαϊδουροστοχαστές” και τους εργαζόμενους του Sitia Beach city resort & spa καθάρισαν και έκαναν εργασίες καλλωπισμού στο Άλσος Χλουβεράκη
Μια άλλη ομάδα κρυμμένου θησαυρού οι “Ανεκτίμητοι Στιμαδόροι” καθάρισαν και έβαψαν τις οδούς Ιωνίας, Ξανθουδίδου, τα σκαλοπάτια και τα μικρά δρομάκια που οδηγούν στην Καζάρμα.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου έκανε εργασίες καθαρισμού - καλλωπισμού σε ένα πολύ όμορφο σημείο του χωριού, στην Βρύση Παρασπορίου που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πλήθος επισκεπτών.

Οι εθελοντές της Μορφωτικής Στέγης Χαμεζίου καθάρισαν και ομόρφυναν όλο το χωριό τους.
Εθελοντές των 3ων Εργατικών Κατοικιών Σητείας έβαψαν και καθάρισαν γύρω από την περιοχή τους και έδωσαν μια πολύ όμορφη όψη στον χώρο τους !
Την εικόνα που συναντά πρώτη ο επισκέπτης μας, το παραλιακό μέτωπο με τους φοίνικες και τα καταστήματα εστίασης καθάρισαν, καλλώπισαν και φύτεψαν λουλούδια οι εθελοντές της σχολής παραδοσιακών χορών της Λίτσας Βεζυράκη μαζί με το πολιτιστικό αργαστήρι Σητείας “Δίκτυννα” και την ομάδα του κρυμμένου θησαυρού “Φευγάτοι”

Το Θέατρο της Σητείας μαζί με τα μέλη του καθάρισαν το χώρο του θεάτρου και γύρω από αυτό, τις οδούς Κονδυλάκη και Ν. Καζαντζάκη. Με πολύ καλή διάθεση και πολλά πολλά χαμόγελα μας περνούν μηνύματα εθελοντισμού και αγάπης και τους ευχαριστούμε πολύ!
Ο πολιτιστικός σύλλογος Αρμένων συνέβαλλε πολύ σημαντικά στην δράση καθαρίζοντας την επαρχιακή οδό Αρμένων - Ετιάς.


Στις δράσεις συμμετείχαν και οι εκπαιδευτές με τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας!
Το νηπιαγωγείο Πισκοκεφάλου από σήμερα δείχνει πολύ πιο όμορφο, χάρη στους εθελοντές που ζωγράφισαν και καλλώπισαν τους εξωτερικούς τοίχους.
Στις δράσεις και τα παιδιά μαζί με τον Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας. Έβαψαν και καθάρισαν τους χώρους του σχολείου τους !

Αλλά και το 1ο Δημοτικό συμμετείχε στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση με τα παιδιά να καθαρίζουν την παραλία μας από τα σκουπίδια.
Ίσως υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι ή ομάδες που πιθανόν να παραλείψαμε να αναφέρουμε. Αν κάποιοι από σας δεν είδατε την δράση σας εδώ θα μας ευχαριστούσε πολύ να μας την αναφέρετε στέλνοντάς μας ένα μήνυμα στην σελίδα των Εθελοντικών Δράσεων.
Το βραβευμένο Σητειακό Νερό και τα αναψυκτικά Ζαργιανάκη ήταν χορηγός μας σε όλες τις δράσεις της πόλης προσφέροντάς μας την δροσιά που τόσο χρειαζόμασταν αυτήν την ζεστή μέρα !!!

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας, Αφοι Δρετάκη ΟΕ
και κατάστημα Χατζάκη Ιωάννη, γιατί #lets_do_it_sitia χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους σε εργαλεία και υλικά δεν γίνεται !!!!
Ο Derek Boyd ήταν δίπλα μας σε όλη την διάρκεια των δράσεων και κράτησε στην μνήμη μας μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του, την σημαντική αυτή μέρα στην πόλη μας! Σε ευχαριστούμε πολύ !
Ευχαριστούμε την Δημοτική Κοινότητα Σητείας που μας πρόσφερε ασβέστη και εργαλεία για όλες τις Εθελοντικές Δράσεις που έγιναν.
Και όπως λέει μια φίλη “από μια χούφτα άνθρωποι, γίναμε μια μεγάλη παρέα με κοινό στόχο την αγάπη και την προσφορά στον τόπο μας !”
Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους ! Ραντεβού στο #Lets_do_it_Sitia 2019 και μέχρι τότε αγαπάμε και προστατεύουμε το περιβάλλον που ζούμε και αυτό θα μας το ανταποδώσει πολλαπλάσια !
Εθελοντικές Δράσεις Σητείας.

Post Top Ad

.............