Συνεχίζεται ο Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης «Tour of Crete Challenge » - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Συνεχίζεται ο Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης «Tour of Crete Challenge »


Ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος του ποδηλατικού γύρου ( χθές Σητεία - Παλαικαστρο - Ξεροκαμπος - Σητεία ) με διαδρομή για σήμερα Παρασκευή Σητεία - Ιεράπετρα , και αύριο Σάββατο Ιεράπετρα - Ηράκλειο
Η  διοργάνωση «Tour of Crete Challenge »  2018 ξεκίνησε στις 20 Μαίου και θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου  με στόχο να συγκεντρώσει  λάτρεις του αθλητικού  τουρισμού από όλο τον κόσμο για μια εφταήμερη περιπλάνηση στην κεντρική-ανατολική Κρήτη.
Η προσδοκία  των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί σαν θεσμός και να αποτελεί κορυφαία διοργάνωση για τα επόμενα χρόνια.  Η εκκίνηση και ο τερματισμός του θα πραγματοποιηθούν   στο Ηράκλειο Κρήτης και οι ποδηλάτες θα διανύσουν συνολικά περίπου 690χλμ. Διατρέχει  την κεντρική – ανατολική Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες  και τους συνοδούς τους να δουν και να γνωρίσουν τόσο την ομορφιά του κρητικού τοπίου με τις άπειρες εναλλαγές θάλασσας και βουνού , αλλά και να ποδηλατήσουν με ασφάλεια  σε διαδρομές που θα προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις με την ποικιλομορφία τους.

Ο Γύρος της Κρήτης  απευθύνεται  στο κοινό των brevet και τους λάτρεις των πολλών χιλιομέτρων και των προκλητικών διαδρομών. Απευθύνεται στους λάτρεις του αθλητικού περιηγητικού τουρισμού, που θέλουν να γνωρίσουν νέους τόπους και να νοιώσουν νέες συγκινήσεις κάνοντας ποδήλατο.   Πιο συγκεκριμένα σμίγει την πρόκληση , το φιλικό  κλίμα των brevet , με  την λεπτομερή , διεξοδική μελέτη και χάραξη των διαδρομών  , τις παροχές και τις ανέσεις μιας πολυήμερης διεθνούς διοργάνωσης. Σίγουρα τα πολλά χιλιόμετρα και τα υψομετρικά αποτελούν μια πρόκληση για τους ποδηλάτες κάθε επιπέδου και μια βασική φυσική κατάσταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση του γύρου από τους συμμετέχοντες. 

Πάντως θα δίδεται η εναλλακτική λύση σε όσους το επιθυμούν, να ποδηλατήσουν μόνο κομμάτια της διαδρομής που επιθυμούν, καθώς και εάν θέλουν  κάποιες ημέρες μπορούν να απέχουν και να συνεχίζουν τις επόμενες. Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι να ευχαριστηθούν όλοι και στο μέτρο που το επιθυμούν τις ποδηλατικές τους διακοπές στην Κρήτη . Αποτελεί επίσης μια καλή ευκαιρία για διακοπές  και για τους οικείους των συμμετεχόντων  καθώς η εποχή αυτή είναι από τις πιο όμορφες  για διακοπές στην Κρήτη. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ξανά πως ο Γύρος της Κρήτης είναι μη ανταγωνιστική διοργάνωση τύπου πολυήμερου cyclosportive. Και βέβαια ο απώτερος σκοπός  είναι να αναδειχτεί  το νησί ,  και κατ’ επέκταση η  Ελλάδα σε ποδηλατικό προορισμό.
Η διοργάνωση του”THE TOUR OF CRETE CHALLENGE” τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.




Post Top Ad

.............