Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά Χειροθεσία Εκκλησιάρχη από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά Χειροθεσία Εκκλησιάρχη από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο


Μέσα στην λαμπρότητα και της ευφρόσυνη ατμόσφαιρα της αναστάσιμης περιόδου πανηγύρισε το Σάββατο 5 Μαΐου, μνήμη της  Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Κουτσουρά, που δεσπόζει σε κεντρικό σημείο του οικισμού.


Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Εφημερίων της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο και τα μαρτύρια που υπέστη η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη, επειδή ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στο Κύριό μας Ιησού Χριστό, καθώς και στα πολυάριθμα θαύματα που επιτέλεσε στην Έφεσο, μετά την ανάστασή της από Άγγελο Κυρίου,  ενισχύοντας την πίστη των χριστιανών μέχρι την ημέρα της κοιμήσεώς της. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την εορταζομένη αγία, αναφέρθηκε στη θέση της γυναίκας μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας είναι το κορυφαίο πρότυπο γυναίκας, όσον αφορά την πίστη, την ταπείνωση, την υπακοή στο θέλημα του Θεού, την καθαρότητα, την σωφροσύνη και γενικά την αρετή. Τέλος, ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα, ιδιαιτέρως δε στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά με διαρκή τη χάρη του Αναστάντος Κυρίου και με τις πρεσβείες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Εκκλησιάρχη τον κ. Ευάγγελο Θεοδοσόπουλο του Σωτηρίου, ο οποίος με μεγάλο ζήλο και συνέπεια διακονεί στο Ιερό Βήμα του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης.


Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, o Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων,καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα ναό.


Post Top Ad

.............