Η πανήγυρη του σπηλαιώδους ναού του Αγίου Πνεύματος στους Αρμένους Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η πανήγυρη του σπηλαιώδους ναού του Αγίου Πνεύματος στους Αρμένους Σητείας

Με ιδιαίτερη κατανυξη εορτάσθηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 28 Μαϊου η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα σπηλαιώδη Ιερό Ναό της Ενορίας Αρμένων στην είσοδο του επιβλητικού φαραγγιού των Περβολακίων.


Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους των Ενοριών της περιοχής.


Στο σύντομο κήρυγμά του ανέλυσε το ρόλο του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών και μίλησε για τους κατ᾽ εξοχήν πνευματοφόρους ανθρώπους, που είναι οι Άγιοι. Επίσης, σημείωσε ότι όλοι μας έχομε ανάγκη θείου φωτισμού για να μπορέσουμε να τηρήσομε τις εντολές του Κυρίου και να ζούμε από αυτή εδώ τη ζωή την ουράνια Βασιλεία του Θεού.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες παρέστησαν αρκετοί πιστοί, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Λαντζανάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων κ. Κωνσταντίνος Ζερβάκης κ.α.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Ευαγγέλου Πορταράκη, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αρμένων, επί σειρά ετών Ιεροψάλτου της Ενορίας.

Post Top Ad

.............