Πέθανε ο ιδρυτής της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πέθανε ο ιδρυτής της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης

Την Πέμπτη άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Προέδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν.
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά.
Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Λίγοι άνθρωποι «γεννιούνται» επιχειρηματίες. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης είναι ένας από αυτούς. Γεννήθηκε το 1940 στην Κρήτη. Από μικρός ήταν πολύ εργατικός και φιλομαθής ενώ δεν έχανε ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί ακόμη και μετά το σχολείο. Έτσι, πολλά ήταν τα μεσημέρια εκείνα που μετά το σχολείο πήγαινε στα αμπέλια για να βοηθήσει, να δει και να μάθει. Μεγαλώνοντας, φεύγει από την χώρα και πηγαίνει στις ΗΠΑ για σπουδές το 1958 και επιστρέφει στη γενέτειρα Κρήτη για να εργαστεί στις διανομές των καυσίμων της εταιρίας «Ρέστης» στο νομό Ηρακλείου.

Εκεί, αποκτά την απαραίτητη εμπειρία και όταν αργότερα η πολυεθνική Texaco εξαγοράζει την εταιρία «Ρέστης», ο Βασιλάκης αναλαμβάνει το δικαίωμα διανομής καυσίμων σε όλη την Κρήτη, δημιουργώντας, παράλληλα, ιδιόκτητο δίκτυο πρατηρίων.
Ωστόσο, άνθρωπος ανήσυχος και εργατικός, αντιλαμβάνεται νωρίς την πραγματική πηγή πλούτου της Ελλάδας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό. Οι τουρίστες κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι την Κρήτη και ο Βασιλάκης διαπιστώνει, πως αναζητούν να νοικιάσουν αυτοκίνητα για να γυρίσουν το νησί. Έτσι, αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί και σε αυτό τον κλάδο, συνάπτοντας συμβόλαιο αντιπροσώπευσης στην Κρήτη της εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτου Hertz Ιnternational.
Τα χρόνια περνούν, ο τουρισμός ανεβαίνει και μαζί του και τα κέρδη. Ο Βασιλάκης, 12 χρόνια αργότερα, αγοράζει από τους Αμερικανούς την Hertz Hellas και τη μετονομάζει σε Autohellas. Μια κίνηση που ούτε καν την περίμενε, όταν ξεκίνησε την εταιρία με 6 Volkswagen Beetle και την έκανε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου.

Post Top Ad

.............