Βραβεύσεις ελαιοτριβείων για την περίοδο 2017/18 από τον ΣΕΔΗΚ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Βραβεύσεις ελαιοτριβείων για την περίοδο 2017/18 από τον ΣΕΔΗΚ

Στην εφαρμογή «ορθών πρακτικών στην διάθεση του ελαιολάδου» στοχεύει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) και προχωρεί στις βραβεύσεις ελαιοτριβείων για την περίοδο 2017/18.
Θα βραβευτούν ελαιοτριβεία συνεταιριστικά ή ιδιωτικά που ακολουθούν ορθές και διαφανείς διαδικασίες στην πώληση του ελαιολάδου ως χύμα και ως τυποποιημένου, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην διάθεση με δημοπρασίες ή διαγωνισμούς και την διάθεση τυποποιημένου.

Ο ΣΕΔΗΚ όπως επισημαίνει, μετά την εμπειρία η οποία αποκτήθηκε από τις βραβεύσεις ελαιοτριβείων στις ορθές πρακτικές έκθλιψης και διάθεσης ελαιολάδου της περιόδου 2015/17 και την διαπίστωση ότι το κύριο θέμα που απασχολεί τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της Κρήτης είναι η διάθεση του ελαιολάδου και ιδίως οι τιμές παραγωγού στην διάθεση χύμα και η διάθεση τυποποιημένου, αποφάσισε να στοχεύσει και στις ορθές πρακτικές διάθεσης του ελαιολάδου.
Ως εκ τούτου καλεί τους ενδιαφερόμενους στην υποβολή υποψηφιοτήτων, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, μέχρι 31 Μαΐου 2018 στο e-mail  info@sedik.gr η στο τηλέφωνο 28210 50800.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα συγκροτήσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Δελτίων υποψηφιότητας ενώ η απονομή των Βραβείων η οποία αφορά σε νόμιμους εκπροσώπους των βραβευόμενων συνεταιρισμών ή επιχειρήσεων θα γίνει σε ειδικές εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ πιθανότατα κατά τις εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα Ελιάς 2018. 

Βασική αποστολή του ΣΕΔΗΚ, είναι οι παρεμβάσεις σχετικές με την αναβάθμιση των συνθηκών στον τομέα της παραγωγής ελαιολάδου καθώς και οι δράσεις που σχετίζονται με  την βελτίωση των όρων στον τομέα της διάθεσης και εμπορίας του.
πηγη - ΑΠΕ

Post Top Ad

.............