Σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στις 19.00, θα παρουσιαστεί στο ΝΤΕΜΕΚ Café, στα Χανιά, Κάτω Κουμ-Καπί η ποιητική συλλογή “Άλμα2 (στο τετράγωνο)” της Αντωνίας Παπαδοπούλου, από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ.
Η Αντωνία Παπαδοπούλου στην πρώτη της συλλογή, Άλμα2, καταθέτει ποιήματα ώριμα. Οι παλμοί της ψυχής κάνουν ένα πραγματικό άλμα, και τα ποιήματα μας ταξιδεύουν βαθιά και μακριά, μα τόσο κοντά, μέσα μας, αφήνοντας μια αίσθηση ερωτηματικού στα χείλη, έναν ψίθυρο στα αυτιά, την αίσθηση από κιμονό στα ακροδάχτυλα, μυρωδιές από ανθισμένες κερασιές και εικόνες καθαρού ουρανού, έτοιμου να υποδεχθεί όσους ακόμα ανοίγουν τα φτερά τους. [Χρήστος Τσαντής, Συγγραφέας – Υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς]
Τα παπούτσια στην παραλία μας προκαλούν και προσκαλούν σε ταξίδι ... μόνο που εκείνα αρνούνται να φύγουν; Ίσως επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν τα χρειάζονται πια, μιας και βρήκαν την "ιερή γεωγραφία" του τόπου που ανήκουν. Ίσως επειδή δεν "οχθρεύονται" πια το άγνωστο: υπήρξαν οδοιπόροι και τώρα επέστρεψαν στο σημείο μηδέν, στην τελειωμένη κόκκινη κλωστή, που πλέον τους λυτρώνει και τους αφήνει μπροστά σε μια νέα αρχή. [Βιργινία Αληζιώτη, χορογράφος, performer]
Η βιβλιοπαρουσίαση θα ξεκινήσει με performance της Βιργινίας Αληζιώτη, εμπνευσμένη από ποιήματα της συλλογής.
Στο πάνελ της βιβλιοπαρουσίασης θα μιλήσουν: Σοφία Γιαννουδάκη (παιδαγωγός), Ελένη Τενεκετζή (βιβλιοπώλης, ‘Koukoubook’), Yukiko Takahisa (B.A. Φιλοσοφία, καθηγήτρια ιαπωνικών), και η συγγραφέας του βιβλίου Αντωνία Παπαδοπούλου.
Συντονίζει ο Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας-σύμβουλος ψυχικής υγείας
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το ΝΤΕΜΕΚ Café.
Λίγα λόγια για την Αντωνία Παπαδοπούλου:
Η Ανστέλ Σεραφίν – Αντωνία Παπαδοπούλου, γεννήθηκε στο Περιστέρι (1977), μεγάλωσε στην Πετρούπολη και είναι κατ’ επιλογήν κάτοικος Χανίων. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Έσσεξ, Αγγλία). Κατόπιν, για αρκετά χρόνια, υπήρξε συνεργάτιδα και εθελόντρια στην μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» και αργότερα στην τοπική ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στα Χανιά (Ομάδα 55). Το «Ανστέλ» είναι όνομα υπόσχεση και δημιουργήθηκε χρόνια πριν σε έναν περίπατο. Τούτη εδώ η ποιητική συλλογή είναι αφιερωμένη στον δρόμο που παίρνουν όλοι οι άνθρωποι ως περιπατητές και ξωτικά ταυτόχρονα.