Στη Θεσσαλονίκη "επιστρέφει" και πάλι από το Σάββατο, 28 Απριλίου, η 9η Παγκρήτια Έκθεση "Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας".
Για εννέα ημέρες και συγκεκριμένα έως τις 6 Μαΐου, οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα "πλημμυρίσουν" από ρακί, τυροκομικά, μέλι, λάδι, ελιές, βότανα, γλυκά και καλλυντικά της κρητικής γης καθώς και από παραδοσιακά προϊόντα ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας.
Οι τοπικές γεύσεις της Κρήτης, σε συνδυασμό με τη μουσική, τον χορό και τον πολιτισμό της χώρας, θα περιμένουν καθημερινά τους Θεσσαλονικείς στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, ενώ οι διοργανωτές προγραμματίζουν να γιορτάσουν τη φετινή Πρωτομαγιά παρέα με τους κατοίκους που θα παραμείνουν εντός των τειχών και με στόχο να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο μαγιάτικο στεφάνι.
"Ο μεγάλος όγκος των προϊόντων της έκθεσης θα προέρχεται από την Κρήτη, όμως έχουμε τη χαρά να μας εμπιστεύονται παραγωγοί και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα εκλεκτά προϊόντα της χώρας θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοργανωτής της 9ης Παγκρήτιας Έκθεσης, Νεκτάριος Σερμάκης.
Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 10:30 το πρωί της 28ης Απριλίου και καθ' όλη τη διάρκεια η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις με περισσότερους από 400 χορευτές και δεκάδες πολιτιστικά σωματεία από την Κρήτη, τη Θράκη, του Πόντου, της Μακεδονίας και των Κυκλάδων.
Α.Καρ.
πηγη - Απε
Ξεκινά σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου στην ΔΕΘ η Έκθεση κρητικών προϊόντων
πηγη - Απε
Ξεκινά σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου στην ΔΕΘ η Έκθεση κρητικών προϊόντων