Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Κουτσουναρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Κουτσουναρίου



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πανηγύρισε την Παρασκευή 9 Μαρτίου, εορτή της μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας. 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα και τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους. 



Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στην παγωμένη λίμνη της Σεβάστειας του Πόντου και το συνέδεσε με την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας πως, παρότι «πολλοί γαρ εισί κλητοί ολίγοι δε εκλεκτοί», σ᾿ όλες τις εποχές υπάρχουν μάρτυρες που δέχονται την πρόσκληση της Βασιλείας των Ουρανών και δίδουν ηρωϊκά την «μαρτυρίαν Χριστού». Αυτό πράττει ο πιστός σήμερα όταν νεκρώνει ηρωϊκά το «φρόνημα της σαρκός» και υφίσταται το «μαρτύριο της συνειδήσεως» που αποτελεί το «χρονιώτερον και επιπονώτερον μαρτύριον».


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το ηρωικό παράδειγμα των τιμωμένων Αγίων, που υπέμειναν καρτερικά το ψύχος λέγοντας «δριμύς ο χειμών αλλά γλυκύς ο παράδεισος» να εμπνεύσει όλους μας στην παγωμένη από αγάπη επόχή μας και να αξιωθούμε να διανύσουμε με πνευματικό αγώνα το υπόλοιπο «στάδιο των αρετών», ώστε «ψυχαίς καθαραίς» και «κεκαθαρμέναις διανοίαις» να προσκυνήσουμε τα Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και να εορτάσουμε τη λαμπροφόρο Ανάστασή Του.


Κατά την Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αιδ/τος Πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης, Εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφ. Σωτήρος πόλεως Ιεράπετρας και ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμολ. π. Μιχαήλ Βουγιουκλής, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο συνταξιούχος Εφημέριος της Ενορίας Αιδ/τος Πρωτ. Ιωάννης Βουγιουκλής. Επίσης, παρέστη πλήθος ευσεβών χριστιανών της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Εμμαν. Γεωργαλάκης, η Πρόεδρος κ. Μαρία Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναπτύξεως Αγ. Ιωάννου κ. Νικ. Αθάνατος και άλλα οι εκπρόσωποι των Συλλόγων της περιοχής.

Post Top Ad

.............