Με θετικό πρόσημο για τον τουρισμό της επαρχίας Σητείας ολοκληρώθηκε η έκθεση «Ferie for Alle» στη Δανία σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Σητείας Γιάννη Κακουράκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Με θετικό πρόσημο για τον τουρισμό της επαρχίας Σητείας ολοκληρώθηκε η έκθεση «Ferie for Alle» στη Δανία σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Σητείας Γιάννη Κακουράκη


Με θετικό πρόσημο και ελπιδοφόρα μηνύματα για τον τουρισμό της επαρχίας Σητείας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η διεθνής ετήσια τουριστική έκθεση «Ferie for Alle» που πραγματοποιείται στο Herning της Δανίας και η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. 
Η διεθνής τουριστική έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και προσελκύει πάνω απο 60.000 επισκέπτες, εκπροσώπους των σημαντικότερων Τ.Οs και ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας, καθώς και με δημοσιογράφους του τουριστικού Τύπου, με στόχο τόσο την προώθηση κοινών δράσεων για την προβολή της Ελλάδας και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει, όσο και τη διοργάνωση Press Trips στη χώρα μας.


Το ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριο Γιάννη Κακουράκη ό οποίος μαζί με τον δήμαρχο Σητείας κύριο Θοδωρή Πατεράκη έδωσαν το παρόν στην έκθεση.
Ο κύριος Κακουράκης στην συνομιλία μας εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για την παρουσία του περιπτέρου της Κρήτης και της Σητείας στην έκθεση, όσο και τα κέρδη που αποκόμισε ο τουριστικός κλάδος των ξενοδόχων αλλά και των παραγωγών προϊόντων της περιοχής της επαρχίας Σητείας.



Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έκθεσης έγκειται στο ότι οι τουρ οπερέιτορ έχουν την δυνατότητα να κλείσουν συμφωνίες κατά την διάρκεια της έκθεσης.
Πραγματοποιήθηκαν προσεγγίσεις σε καινούργιους τουρίστες αλλά και σε παλιούς καθιερωμένους επισκέπτες της επαρχίας Σητείας, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεχτήκαμε και επισκέψεις στο περίπτερο μας απο τουρίστες που έρχονται χρόνια στην Σητεία και θέλησαν να μας ξαναδούν και να μας σφίξουν το χέρι.


Το συγκεκριμένο ζευγάρι επισκέφτηκε τη Σητεία δυο φορές πέρυσι και φέτος ξαναέρχεται, γιατί έμειναν ευχαριστημένοι.


Χαρακτηριστικά ο κύριος Κακουράκης μας ανέφερε ότι τουρ οπερέιτορ την πρώτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποίησε 2.500 πωλήσεις, απο τις οποίες οι 200 αφορούσαν την επαρχία Σητείας.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών της έκθεσης το 85% των επισκεπτών της, πάει διακοπές τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο ενώ το 51% έρχονται με σκοπό να κλείσουν τις διακοπές τους, να παραγγείλουν τροχόσπιτο ή εξοπλισμό για κάμπινγκ. Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στατιστικά των διοργανωτών φέτος ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 65.000, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει την επισκεψιμότητα του 2017, κάτι που αξίζει ακόμα περισσότερο αν σκεφτούμε ότι ο χώρος της έκθεσης απο την Κοπεγχάγη απέχει περίπου 3,5 ώρες δρόμος.
 Σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία τα οποία πωλούν πακέτα διακοπών κατά την διάρκεια της έκθεσης αναμένεται διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις για την φετινή σεζόν. 



Συνεχίζοντας ο κύριος Κακουράκης μας εξήγησε ότι φέτος με την παρουσία μας στην έκθεση δώσαμε βαρύτητα  στην προβολή του φυσικού κάλους της περιοχής της επαρχίας με στοχευμένες εκδρομές σε μνημεία, αλλά και στην παρουσίαση των παραδοσιακών προϊόντων που γεννιούνται στην Σητειακή γή, όπως μέλι, λάδι, και κρασί αλλά και με γαλακτοκομικά προϊόντα ντόπιων παραγωγών.
Ιδιαίτερη μάλιστα ήταν η προτίμηση των επισκεπτών στην τσικουδιά του κυρίου Μανώλη Φουντοραδάκη απο το Καρύδι.



Εντόπισε βέβαια ότι υπάρχει προς το παρόν το πρόβλημα της τροφοδοσίας των συγκεκριμένων προϊόντων σε περιοχές της Δανίας, αλλά στα πλαίσια της ανάπτυξης του συγκεκριμένου πρότζεκτ, βρίσκονται σε συνεννόηση με τους τοπικούς επιχειρηματίες - παραγωγούς έτσι ώστε να ανοιχτεί η αγορά και σε πόλεις της Δανίας.


Ο κύριος Γιάννης Κακουράκης μας ανέφερε ότι σε συνδυασμό με την προσπάθεια της περυσινής χρονιάς φέτος η τουριστική κίνηση θα είναι σταθερή και ίσως μεγαλύτερη, δεδομένο ότι οι 2 πτήσεις απο Σκανδιναβία γίνονται 4 με αφετηρίες 2 πτήσεις απο Δανία μία πτήση απο Σουηδία, και μία απο Νορβηγία.


Για την ιστορία να αναφέρουμε

Η συγκεκριμένη έκθεση «Ferie for Alle» ξεκίνησε το 1998 και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο τουριστικό γεγονός για την Σκανδιναβία.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, η χώρα μας είναι αγαπημένος προορισμός των Δανών. Οι αφίξεις από Δανία προς Ελλάδα ήταν 442.478 άτομα το 2017, σημειώνοντας αύξηση 15,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο τουριστικός πράκτορας της Δανίας Spies που ανήκει στον όμιλο Thomas Cook, σε δείγμα 10.198 Δανών, εννέα στους 10 Δανούς που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα για διακοπές, επιθυμούν να επιστρέψουν. Οικογένειες, ζευγάρια και ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας από τη Δανία δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη χώρα μας. Η έρευνα αναφέρει ότι το 89,4% έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα. Το 42,2% έχει επισκεφθεί τη χώρα μας πάνω από 6 φορές, το 21% 4 έως 5 φορές και το 24,4% από 2 έως 3 φορές.

Με θετικό πρόσημο για τον τουρισμό της επαρχίας Σητείας ολοκληρώθηκε η έκθεση «Ferie for Alle» στη Δανία σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Σητείας Γιάννη Κακουράκη

Κερδισμένη η επαρχία Σητείας για το 2018 απο την έκθεση «Ferie for Alle» στη Δανία σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων επαρχίας Σητείας Γιάννη Κακουράκη


Post Top Ad

.............