Εγκαίνια της έκθεσης “Εις μνήμην” σήμερα Σάββατο στο μουσείο εικαστικών τεχνών - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Εγκαίνια της έκθεσης “Εις μνήμην” σήμερα Σάββατο στο μουσείο εικαστικών τεχνών

Εγκαινιάζεται, σήμερα Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η έκθεση με φανταστικές, μεταφυσικού χαρακτήρα συνομιλίες του με καλλιτέχνες που δε βρίσκονται πια μεταξύ μας, συνδεδεμένες με τα έργα τους
Μια αναδρομή στο παρελθόν με τίτλο “Εις μνήμην” 

Η έκθεση που ανοίγει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα φιλοξενεί, όπως μαρτυρεί o διευθυντής του μουσείου Κώστας Σχιζάκης, φανταστικές, μεταφυσικού χαρακτήρα συνομιλίες του με καλλιτέχνες που δε βρίσκονται πια μεταξύ μας, συνδεδεμένες με τα έργα τους.


Το δύσκολο αυτό εγχείρημα πραγματοποιείται σε μια στιγμή αναπόλησης κι ευδιάκριτης μελαγχολίας, όταν συνειδητοποιεί κανείς ότι ακόμα και το γεγονός της απουσίας ενός δημιουργού αποδίδει δύναμη στο έργο του.

Με πολλή συγκίνηση επιλέχτηκαν από το ΜΕΤΗ τα περισσότερο οικεία ονόματα προς την κατεύθυνση αυτή, επαναφέροντας με σπουδή την ιδιαιτερότητα που και κατά το παρελθόν είχε επιβάλει. Να υποστηρίζει δηλαδή και να προτείνει στο κοινό του ζωγράφους με κρητική καταγωγή.

Κατά τον τρόπο αυτό η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα κυρίως από τη συλλογή του Μουσείου των Αριστείδη Βλάσση, Γιώργου Γεωργιάδη, Λευτέρη Κανακάκη, Γιώργου Κουνάλη, Γιώργου Μανουσάκη, Γιάννη Μιγάδη, Θωμά Παπαδοπεράκη, Θωμά Φανουράκη και του εκλεκτού σκιτσογράφου Γιάννη Ανδρεαδάκη.

Post Top Ad

.............