«Εφυγε» η Δόξα του Αϊ Γιώργη! Η κηδεία θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

«Εφυγε» η Δόξα του Αϊ Γιώργη! Η κηδεία θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι

Μια εμβληματική  μορφή του Αϊ Γιώργη και μια καλή Ανωγειανή η Δόξα Σαμόλη – η Δόξα, του Αγίου Γεωργίου και της Εκκλησίας, την οποία υπηρέτησε περίπου μισό αιώνα ως επίτροπος- “έφυγε” σήμερα Τρίτη από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια.
Ήταν στις αρχές του Νοεμβρίου του 2017 στην γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή όταν η Δόξα Σαμόλη τιμήθηκε από την εκκλησία μας παρουσία του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιου ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει για τη Δόξα:

“Θέλω να τιμήσω τη Δόξα Σαμόλη, που είναι ταυτισμένη με τούτο τον τόπο, με τούτο το Ναό, με τον Άγιο. Δόξα τω Θεό επί πολλές σειρές ετών αξιώθηκε να τον διακονεί και είμαι σίγουρος ότι αν ήθελε να μιλήσει θα έλεγε πολλά από τις πνευματικές εμπειρίες που έχει ζήσει εδώ μέσα όλα αυτά τα χρόνια συντροφιά με τον μεγάλο Άγιο των Ορθοδόξων, τον τόσο λαοφιλή Άγιο, τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο του οποίου την ανακομιδή των ιερών λειψάνων σήμερα γιορτάζει η εκκλησία μας.
Την ευχαριστώ από καρδιάς και θα ήθελα μαζί με όσα είπε ο π.Ανδρέας να προσθέσω την ευαρέσκεια της τοπικής μας εκκλησίας και της Μητρόπολης μας για το πρόσωπο της και την αφοσίωση της  οικογένειας της στη διακονία αυτής της εκκλησίας, στην δική σας τελικά διακονία. «
Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Post Top Ad

.............