Στους μεγαλύτερους οφειλέτες του δημοσίου οι πτωχευμένες Ολυμπιακή Αεροπορία και Ολυμπιακές Αερογραμμές - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Στους μεγαλύτερους οφειλέτες του δημοσίου οι πτωχευμένες Ολυμπιακή Αεροπορία και Ολυμπιακές Αερογραμμές

Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) δημοσίευσε τη λίστα των φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ή/και τα ασφαλιστικά ταμεία μεγαλύτερα των 150.000 ευρώ.
Η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει οφειλές 1,64 δις ευρώ στο δημόσιο και 895,57 εκατ. στα ασφαλιστικά Ταμεία και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές οφειλές 352,96 εκατ. στις φορολογικές αρχές και 12,86 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στην ίδια λίστα υπάρχουν κι άλλες εταιρείες, όπως ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (με χρέη 142 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο), τα Ναυπηγεία Ελευσίνας (με χρέη 37,72 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και 55,22 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία), τα Ελληνικά Ναυπηγεία (με οφειλές 598,66 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο), η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (με οφειλές 569,64 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (τα οποία οφείλουν 6,478 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και 20,1 78 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία) και η πάλαι ποτέ ισχυρή βιομηχανία γάλακτος «ΑΓΝΟ» (με χρέη 2,03 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και 6,344 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία).
Είναι προφανές ότι τα χρέη των εταιριών αυτών, όπως και πολλών άλλων υπερχρεωμένων ή και πτωχευμένων που υπάρχουν σ’ αυτή την τεράστια λίστα, δεν πρόκειται να εισπραχθούν και κάποτε θα διαγραφούν.
Φ.Φ.

Post Top Ad

.............