Νέο λογότυπο απέκτησε ο σύλλογος γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου «Ρέα» δωρεά του δήμου που φιλοτέχνησε ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Νέο λογότυπο απέκτησε ο σύλλογος γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου «Ρέα» δωρεά του δήμου που φιλοτέχνησε ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης

Την πρόταση του για το νέο λογότυπο του Συλλόγου γυναικών «Ρέα» που απεικονίζει την μυθολογική μορφή της Ρέας (σύζυγο του Κρόνου και μητέρα του Διός) δώρισε στο σύλλογο ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Στο νέο λογότυπο του συλλόγου απεικονίζεται η μυθολογική μορφή της «Ρέας» που κρατάει πάντα ένα καθρέπτη όπου καθρεπτίζεται η φύση της (στην περίπτωση μας η φύση του Οροπεδίου Λασιθίου-ανεμόμυλος). Στο κεφάλι της μάλιστα έχει φιλοτεχνηθεί το στέμμα που αναπαριστά το κάστρο. Την πρόταση του Δημάρχου υποστήριξε ο γνωστός ζωγράφος Ρουσσέτος Παναγιωτάκης που φιλοτέχνησε το νέο λογότυπο του Συλλόγου και ήταν παρόν στην λιτή εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του νέου «εμβλήματος».

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε την διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου για τις σημαντικές κοινωνικές-πολιτιστικές δράσεις που υλοποιεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας όπως επίσης τον Ρουσσέτο Παναγιωτάκη για την συνεισφορά του.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ευαγγελία Φαρσάρη- Ορφανού και Δέσποινα Χατζάκη ευχαρίστησαν το Δήμο Οροπεδίου και τον Δήμαρχο για την διαχρονική στήριξη στο έργο που παράγει ο πολιτιστικός σύλλογος.
Ο ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος όλων των γυναικών του Οροπεδίου Λασιθίου μέσα από τις πολλαπλές του δράσεις προωθεί το πνεύμα της συνεργασίας και της υποστήριξης της οικογένειας, όπως ακριβώς και η μυθολογική θεότητα «Ρέα» που έδωσε το όνομά της στον σύλλογο.
Το όνομα του συλλόγου , δόθηκε προς τιμήν της θεάς, όπου κατά την μυθολογία , γέννησε τον θεό Δία στο σπήλαιο του Ψυχρού , Δικταίον Άντρο , στην προσπάθεια της να κρύψει το μικρό θεό από το μένος του πατέρα του  Κρόνου.

Μέλη του συλλόγου είναι γυναίκες κάτοικοι ή με καταγωγή, και γυναίκες με αισθήματα αγάπης για το Οροπέδιο Λασιθίου. Στόχος της «Ρέας» , η επαφή και η γνωριμία μεταξύ των γυναικών της περιοχής, η διατήρηση αλλά και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. 

Post Top Ad

.............