Άνοικτή επιστολή πρός τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα του ΒΟΑΚ έστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζερβάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Άνοικτή επιστολή πρός τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα του ΒΟΑΚ έστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζερβάκης

Προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
Κο Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρόεδρε


Σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, ότι εντός του έτους θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, και αφού βεβαίως είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της απόφασης για κατασκευή ενός ΒΟΑΚ από Χανιά έως Άγιο Νικόλαο.
Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εξαιρεί τα δύο άκρα της Κρήτης, και ιδιαίτερα τις περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας, κάτι το οποίο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αρχών της ισόρροπης ανάπτυξης και του συγκριτισμού μεταξύ όλων των νομών της Κρήτης και τεράστια αδικία και απαξίωση της προσφοράς και συμβολής των πολιτών της περιοχής, στην εν γένει ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία ολόκληρου του νησιού.
Ο νομός Λασιθίου, με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής του πρωτογενούς τομέα πανελλαδικά, (εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26/03/2017), με το αεροδρόμιο Σητείας που ζητά ευκαιρίες να κεφαλαιοποιήσει την αξία του, με το αμέτρητο αρχαιολογικό, πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα, μένει ουσιαστικά έξω από ένα σχεδιασμό, που θα έχει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Κρήτης, με καθοριστικές συνέπειες για τις επόμενες δεκαετίες.

Κύριε Πρόεδρε
Ο νομός Λασιθίου διαχρονικά έχει μείνει εκτός σχεδιασμού Πανεπιστημιακών Σχολών, αποψιλώνεται κατ’ εξακολούθησιν από Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Νοσοκομεία του πασχίζουν καθημερινά να βρουν το βηματισμό τους, και υπάρχει διάχυτη η αντίληψη στους κατοίκους του Λασιθίου για άδικη και μεροληπτική αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας.
Πεποίθησή μας κύριε Πρόεδρε, είναι ότι, ασφαλή οδικά δίκτυα, πλήρεις και επαρκείς Μονάδες Υγείας, και υψηλού επιπέδου Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι δείγματα πολιτισμού και στοιχεία σύγχρονων και ανεπτυγμένων κοινωνιών.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού, θα μεγεθύνει τις υπάρχουσες ανισότητες και θα δημιουργήσει μια Κρήτη δύο ταχυτήτων.
Κύριε Πρόεδρε
Σας παρακολούθησα στην ημερίδα για την οδική ασφάλεια, καθώς και στις εργασίες του Προσυνέδριου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και στις δύο παρουσιάσεις, ξεκινήσατε την τοποθέτησή σας εκδηλώνοντας την πρόθεση και δίνοντας με έμφαση την υπόσχεσή σας για ένα ενιαίο ΒΟΑΚ από το Καστέλι ως τη Σητεία.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
Επειδή σύντομα θα κληθείτε να αναλάβετε τις τύχες της Πατρίδας, οι κάτοικοι των άκρων της Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, σας ζητούν να επιβεβαιώσετε την πρόθεσή σας για την υλοποίηση ενός σύγχρονου, ασφαλούς και ενιαίου ΒΟΑΚ, από το Καστέλι στη Σητεία, βάζοντας τέλος στις διχαστικές πρακτικές, και στο αίσθημα απαξίωσης των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές με κάθε Προσωπική και Οικογενειακή Ευτυχία.


Μετά τιμής
Ζερβάκης Γιώργος



Περιφερειακός Σύμβουλος

Post Top Ad

.............