Η πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Άννης Πισκοκεφάλου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Άννης Πισκοκεφάλου Σητείας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών της περιοχής το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, εορτή της συλλήψεως της Θεοτόκου υπό της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, πανηγύρισε ο μεγαλοπρεπής φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στο Πισκοκέφαλο Σητείας.



Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.



Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι η Αγία Θεοπρομήτωρ Άννα ανήκει στα ιερά πρόσωπα που εκλήθησαν να υπηρετήσουν τη θεία βουλη της σωτηρίας των ανθρώπων με τη σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού. Όπως ακόμα επεσήμανε η Αγία Άννα, που καταγόταν από τη φυλή του Δαβίδ,  παρότι ήταν άτεκνη, με την ευλογία και τη χάρη του Θεού, σε προχωρημένη ηλικία γέννησε τη Θεοτόκο Μαρία για να γίνει η γιαγιά του Χριστού. Ο Θεός εισάκουσε τη θερμή προσευχή του ευσεβούς ζεύγους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, για να τους λυτρώσει από το όνειδος της ατεκνίας, και για να εκπληρώσει τις προφητείες για τη γέννηση της «θείας Κλίμακος», της «άφλεκτου Βάτου», του «αλατόμητου Όρους» και της «χώρας του Αχωρήτου». Η Αγία Άννα, σημειώσε ο Σεβ., μας δείχνει πάντοτε το δρόμο της προσευχής και της επικοινωνίας με τον Δημιουργό Θεό σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρισκόμαστε. Δεν έχει ανάγκη ο Θεός από την προσευχή μας, εμείς έχομε ανάγκη επικοινωνίας και αναθέσεως του εαυτού μας στα χέρια του Θεού.






Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος πλειάδα Κληρικών της περιοχής. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος κ. Δημ. Σαββόπουλος και τα Μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πισκοκεφάλου και πλήθος πιστών.

Post Top Ad

.............