Αρχιερατικός Εσπερινός και χειροθεσία Αναγνώστη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Ορεινού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός και χειροθεσία Αναγνώστη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Ορεινού


Το εσπέρας της Tετάρτης 8 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου της Ενορίας Ορεινού.



Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος κόμισε και έθεσε προς προσκύνηση από τους παρισταμένους πιστούς τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου του Aγίου Nεκταρίου που φυλάσσεται στο Επισκοπείο, μίλησε για τον βίο και τη διδασκαλία του τιμωμένου Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πάμπολλα θαύματα που επιτελεί μέχρι και σήμερα.
Κατά τη δάρκεια της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ιωάννη Παπαδάκη του Πέτρου, ο οποίος διακονεί στο ιερό αναλόγιο της Ενορίας Ορεινού.



Στο τέλος του Εσπερινού ο Αιδ/τος Εφημέριος της Ενορίας π. Μηνάς Κρητικός προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, για την πρώτη επίσημη Αρχιερατική επίσκεψή του στην Ενορία Ορεινού, ευχηθείς πολυχρόνια και καλλίκαρπη Αρχιερατεία. Επίσης, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ενορίας πρόσφερε ως ενθύμιο στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου.



Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε από καρδίας τον π. Μηνά, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους ενορίτες της Ενορίας Ορεινού, στους οποίους  ευχήθηκε να έχουν τις πρεσβείες και την ευλογία του μεγάλου αυτού αγίου του 20ου αιώνα στη ζωή και στις οικογένειές τους.


Post Top Ad

.............