Το καλοκαίρι η μεταστέγαση του Λιμεναρχείου στο κτίριο «Δελφίνι» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Το καλοκαίρι η μεταστέγαση του Λιμεναρχείου στο κτίριο «Δελφίνι»

Μέσα στο καλοκαίρι θα καταστεί εφικτή η μεταφορά του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου στο κτίριο «Δελφίνι». Μετά τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, αναδείχτηκε εργολάβος, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει την σύμβαση τις αμέσως επόμενες μέρες, ώστε άμεσα να ξεκινήσει τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων για να μπορεί στην ανατολική πλευρά του ισογείου (εκεί που σήμερα στεγάζεται ο ΕΟΤ) και στον 1ο όροφο του κτιρίου να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου.
Τα χρήματα για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένα η παρέμβαση ανέρχονται σε 100.000 ευρώ και έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.


Η μεταστέγαση των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου αποτελεί ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα με δεδομένο ότι το κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται η υπηρεσία είναι εντελώς ακατάλληλο και κάθε χειμώνα έρχεται αντιμέτωπο με πλημμυρικά φαινόμενα. «Αυτές τις ημέρες περιμένουμε τον ανάδοχο να μας υποβάλλει τα δικαιολογητικά του για να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Πρόκειται για κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι έξι μήνες και μέσα στο καλοκαίρι εκτιμούμε ότι θα γίνει η μεταστέγαση των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου. Το κτίριο στο ενετικό λιμάνι που θα απελευθερωθεί θα χρησιμοποιηθεί για ανάγκες του λιμανιού αρχικά και στην συνεχεία με βάση την αρχιτεκτονική μελέτη που θα κάνουμε θα καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατόν αξιοποίησή του»

Post Top Ad

.............