Διατηρείτε η κακοκαιρία στη χώρα έως και τη Δευτέρα το βράδυ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Διατηρείτε η κακοκαιρία στη χώρα έως και τη Δευτέρα το βράδυ


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με ειδική ανακοίνωσή της προειδοποιεί για τη διατήρηση της κακοκαιρίας στη χώρα έως και τη Δευτέρα το βράδυ.Τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα εξής:

-Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπως και στο βόρειο Αιγαίο. 



-Άνεμοι νοτιοδυτικοί ισχυροί στο Αιγαίο με ριπές που θα φθάνουν και τα 8 μποφόρ στις Σποράδες ειδικά.
Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας ιδιαιτέρως στη βόρεια Ελλάδα ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις από υψόμετρο 700 μέτρων και πάνω. 






Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο 48ωρο 

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά, το βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Επίσης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμου θα σημειωθούν στην πορεία του «Ζήνωνα», δηλαδή στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου, στη Θεσσαλία, στις βορειότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στις νοτιότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στις Σποράδες, και στη Βόρεια Εύβοια από τις πρωινές ώρες έως το μεσημέρι, και στη συνέχεια και έως τις πρώτες βράδυνες ώρες στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.





Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 20.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από συνεχώς μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, και παροδικά από το πρωί έως και το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί.


http://www.zougla.gr

Post Top Ad

.............