Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε τo Σάββατο 28 Οκτωβρίου η μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως του Ρεθύμνου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε τo Σάββατο 28 Οκτωβρίου η μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως του Ρεθύμνου

 

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε τo Σάββατο 28 Οκτωβρίου, μαζί με την εορτή της Αγίας Σκέπης και της εθνικής εορτής, η μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως του Ρεθύμνου, όπου και φυλάσσονται οι Τίμιες Κάρες τους.


Το πρωί στον πανηγυρίζοντα ναό τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, καθώς και η Δοξολογία για την εθνική επέτειο.
Το εσπέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, και ακολούθησε η λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, κατά την οποία έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Επίσης, συμμετείχαν  Πρωτοσύγκελλοι Ι. Μητροπόλεων, Ηγούμενοι Ιερών Μονών και πολλοί Εφημέριοι της Ι. Μητροπόλεως  Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, Βουλευτής Ν. Ρεθύμνου κ. Ι. Κεφαλογιάννης, τιμητικό στρατιωτικό άγημα, οι Σαμαρείτες και οι Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι Πρόσκοποι, και Παραδοσιακοί Σύλλογοι και Σχολές Κρητικών Χορών.



Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε εγκάρδια τους τρεις Σεβ. Αρχιερείς, οι οποίοι με την παρουσία τους στον μεθέορτο Εσπερινό και τη συμμετοχή τους στην ιερά λιτανεία των Τιμίων Καρών των Τεσσάρων Αγίων Μαρτύρων,  που φυλάσσονται ως περίπυστο θησαύρισμα στον φερώνυμο ναό, λάμπρυναν τις εορταστικές εκδηλώσεις της πανηγύρεως του ναού, ο οποίος βρίσκεται στο χώρο της μαρτυρικής τελειώσεως των αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.



Post Top Ad

.............