Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας


Tην Κυριακή 22 Oκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Μαρίας Δραγασάκη (ετήσιο) και Δανάης Βασαρμίδου (τρίμηνο) στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας.  



Στην ομιλία του, αμέσως μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην περικοπή της θεραπείας του δαιμονιζομένου στη χώρα των Γαδαρηνών, περιγράφοντας την κτηνώδη και δαιμονική κατάσταση ακυβερνησίας, ακαταστασίας και αυτοκατασροφής   που περιέρχεται ο άνθρωπος όταν συνειδητά απομακρυνθεί από τον Θεό και ο μισόκαλος διάβολος εισέλθει μέσα του. Υπογράμμισε δε την αξία της ελεύθερης βούλησης, με την οποία προίκισε ο Θεός τον άνθρωπο για να επιλέγει εάν θα ακολουθεί τον δρόμο του Θεού σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου ή εάν θα γίνεται έρμαιο των πειρασμών του διαβόλου  και θα υποκύπτει στους πειρασμούς του. Όπως ακόμα τόνισε, το γεγονός ότι ο δαιμονισμένος της περικοπής παρακαλούσε τον Ιησού Χριστό να μην του κάνει κακό μαρτυρεί ότι ο διάβολος και οι δυνάμεις του σκότους δεν μπορούν να επικρατήσουν και σε τίποτα να βλάψουν αυτόν που συνειδητά ποιεί το ιερό σημείο του σταυρού, τον οποίο «δαίμονες φρίττουσι» και τρέμουν, καθώς δηλώνει το Τίμιο Ξύλου που καθαγίασε με το τίμιο Αίμα Του ο Ίδιος ο Θεάνθρωπος.



Τέλος, κατά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον παριστάμενο Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Ιωάννη Δραγασάκη ο Θεός να αναπαύσει τη μακαριστή μητέρα του Μαρία, για την ανάπαυση της ψυχής της οποίας νωρίτερα τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο. 
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που έλαβαν μέρος οι Αιδ/τοι Εφημέριοι του ναού Πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός και Οικονόμος Κων/νος Λιοντάκης, παρέστη πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης και ο τέως Βουλευτής Λασιθίου κ. Ι. Κουνενός.


Post Top Ad

.............