Φορείς και πολίτες της Σητείας είπαν όχι άλλα πλαστικά στις θάλασσές μας καθαρίζοντας την παραλία του Αναλούκα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Φορείς και πολίτες της Σητείας είπαν όχι άλλα πλαστικά στις θάλασσές μας καθαρίζοντας την παραλία του Αναλούκα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου η εθελοντική δράση:
" Όχι άλλα πλαστικά στις θάλασσές μας! Καθαρίζουμε την παραλία του Ανάλουκα!"

Την συνδιοργάνωση είχαν: ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας (Φ.ΟΡ.Σ.Σ), οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Α.Κ), το Γεωπάρκο Σητείας, ο Δήμος Σητείας, ο τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και το WWF Ελλάς. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη.


Όπως αναφέρει το sitia on line 
Για πρώτη φορά όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα κοινό στόχο: Τον καθαρισμό της παραλίας του Ανάλουκα!
Στην παραλία του Ανάλουκα, άπειρες ποσότητες σκουπιδιών – πλαστικά κυρίως – μας έρχονται από μακριά, παρασύρονται από τον άνεμο και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και καταλήγουν σε αυτή την θέση, συνθέτοντας ένα σκηνικό εγκατάλειψης και έντονης οικολογικής υποβάθμισης, με αποτέλεσμα το τοπίο να θυμίζει περισσότερο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, παρά παραλία. Έναν σκουπιδότοπο ...
Η συμμετοχή της Σητειακής κοινωνίας δυστυχώς δεν ήταν μεγάλη. Μόλις 40 άτομα κατάφεραν μέσα σε 2 ώρες να καθαρίσουν μεγάλο μέρος της παραλίας δίνοντάς του μια πιο όμορφη, φυσική εικόνα.





Πλήθος από πλαστικά υλικά όπως σακούλες, συσκευασίες περισυλλέκτηκαν από εθελοντές στην παραλία του Ανάλουκα. Αξίζει να αναφερθεί η έκπληξη όλων αλλά περισσότερο των παιδιών όταν βρήκαν ένα νεκρό χελωνάκι καρέτα - καρέτα ...
Ο άνθρωπος είναι ο κύριος υπεύθυνος της οικολογικής αυτής υποβάθμισης του τόπου του και ο άνθρωπος είναι εκείνος ο οποίος καλείτε τώρα να δώσει μια άμεση λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα της περιοχής.


Ίσως αν 2 φορές το χρόνο γίνονταν οργανωμένοι εθελοντικοί καθαρισμοί με την βοήθεια του Δήμου και όλης της Σητειακης κοινωνίας η εικόνα αυτή να μην υπήρχε. Μας αφορά όλους ! Είναι ευθύνη όλων !
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη φύση, το περιβάλλον και τον τόπο τους !
Εμείς αρωγοί στις προσπάθειες τους θα είμαστε πάντα δίπλα τους !


Post Top Ad

.............