Χρήσιμες πληροφορίες απο το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Χρήσιμες πληροφορίες απο το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία, πρόοδο και επιτυχίες. Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών παίρνουμε και εμείς με τη σειρά μας τη δύναμη και την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά και συνεχίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ποιοτικού ψηφιακού κόσμου.


Με χαρά ανακοινώνουμε την δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού γνώσεων που δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids και το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του Quizdom, ενός από τα πιο γνωστά παιχνίδια γνώσεων στο χώρο των applications.
Το παιχνίδι του SaferInternet4Kids περιέχει πάνω από 600 ερωτήσεις χωρισμένες σε κατηγορίες οι οποίες αφορούν στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, στους υπολογιστές καθώς και σε γενικές γνώσεις τεχνολογίας.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ψυχαγωγήσει και ταυτόχρονα να εμπλουτίσει τις γνώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς και να μάθει στα παιδιά πως να προστατεύουν τον εαυτό τους στον ψηφιακό κόσμο.
Για να παίξετε, κατεβάστε την εφαρμογή του Quizdom, για Android από εδώ https://goo.gl/Uwdd3o και για iOS από εδώ https://goo.gl/GiAjdP και εγγραφείτε στην ομάδα (group) «saferinternet4kids».


Παράλληλα με το παιχνίδι γνώσεων που συμπεριλήφθηκε στο Quizdom, δημιουργήσαμε και μια σειρά από online Quizzes τα οποία είναι της ίδια φιλοσοφίας. Βοηθούν τα παιδιά μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Τα online quiz μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://saferinternet4kids.gr/quiz-saferinternet4kids/


Επιπρόσθετα, εγκαινιάζουμε τη νέα σχολική χρονιά δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα μας SaferInternet4Kids.gr νέο ψηφιακό υλικό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι προκειμένου να ενδυναμώσουμε τη γνώση των παιδιών μας για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο.


Πιο συγκεκριμένα, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε το βίντεο «Ασφάλεια στο διαδίκτυο με λόγια απλά», οι γνωστοί πλέον Αθηνά και Ερμής μπαίνουν σε νέες περιπέτειες και εξηγούν στα μικρά παιδιά τι είναι ο ψηφιακός εκφοβισμός (cyberbullying) και πως μπορούν να διαχειριστούν τέτοια περιστατικά.
Μέσα από το νέο animated video «cyberbullying με λόγια απλά» τα μικρά παιδιά διασκεδάζουν μαθαίνοντας πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους φίλους τους. Το video μπορείτε να το δείτε εδώ: https://youtu.be/SbMVvUcMFZ0

Επίσης μέσα από ένα πακέτο “Back to school” που περιέχει φυλλάδια και αφίσες για μικρά παιδιά, παιδιά Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης δημοτικού και για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου δίνονται όλες οι πληροφορίες και οι κατευθυντήριες οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουν για να είναι ασφαλή στο διαδίκτυο. Όλα τα πακέτα «Back to School» μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://saferinternet4kids.gr/back-to-school/



Τρείς νέοι οδηγοί ασφάλειας -για τα Μέσα Ενημέρωσης, για τα διαδικτυακά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα- προστίθενται στα ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία περιέχουν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και στα ίδια τα παιδιά.


Μπορείτε να δείτε τα φυλλάδια εδώ:
http://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/09/newsmedia.pdf http://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/09/fylladio-kinhta.pdf http://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/09/diadiktyaka-paixnidia.pdf

Τέλος, «σύμμαχος» για τους γονείς αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που θέλουν να βάλουν όρια στο χρόνο που ασχολούνται διαδικτυακά είναι το ενημερωτικό φυλλάδιο για την αυτοδιαχείριση του χρόνου στο διαδίκτυο. Μέσα από το φυλλάδιο παρουσιάζονται εφαρμογές (applications) που διαθέτουν έξυπνες ρυθμίσεις για την υπενθύμιση των ορίων που έχουμε θέσει στον εαυτό μας, ώστε να επιτύχουμε μια καλύτερη αυτοδιαχείριση του χρόνου μας.


Σας υπενθυμίζουμε ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο και παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων: Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό.

Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.
Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine (http://www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.


Μάθετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/SaferInternet4Kids-233337290392828) και ακολουθήστε μας στο Twitter (https://twitter.com/SaferInt4Kids).








Την αποκλειστική ευθύνη της παρούσας έκδοσης φέρει ο συγγραφέας της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των περιεχομένων σ' αυτήν πληροφοριών.

Post Top Ad

.............