Τελέστει το ετήσιο μνημόσυνο για τα πεσόντες της Μάχης της Κάτω Σύμης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τελέστει το ετήσιο μνημόσυνο για τα πεσόντες της Μάχης της Κάτω Σύμης


Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα επετείου της Μάχης της Κάτω Σύμης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανικών Στρατευμάτων Κατοχής στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, όπου στις 12 Σεπτεμβρίου 1943 έλαβε χώρα η περιώνυμη μάχη.


Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο πρώην Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς, Άρχων Ευταξίας της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, πολλά μέλη του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης - Ομάδες Μπαντουβάδων, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Σύμης κ. Αλέξ. Συγγελάκης.



Ακολούθησε γεύμα σε πραδοσιακή ταβέρνα του χωριού, όπου η κ. Ρένα Μπαντουβά-Μελά διάβασε σχετικές γραπτές μαρτυρίες και εξιστόρισε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 1943 στην Μάχη της Κάτω Σύμης, ανάμεσα σε πολυάριθμη γερμανική στρατιωτική μονάδα και σε κλιμάκιο των ανταρτών, κατά την οποία οι Γερμανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.



Post Top Ad

.............