Τελέστει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Τελέστει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου Σητείας


Το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου. 
Στην ομιλία του στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσε τον Ενοριακό Ναό του Παλαικάστρου, αμέσως μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή των μυρίων ταλάντων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διάκρισης της αμαρτίας από τον άνθρωπο που σφάλει, ώστε να μη γινόμαστε σκληρόκαρδοι και μνησίκακοι αλλά εύσπλαχνοι και συγχωρητικοί. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην κατακλείδα της ομιλίας του, η εκ βάθους ψυχής συγχώρηση των συνανθρώπων μας για όσα μας έχουν φταίξει «εβδομηκοντάκις επτά», δη­λαδή απεριόριστες φορές, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συγχωρεθούμε κι εμείς από τον Θεό για τα δικά μας αμαρτήματα.



Στο Κοινωνικό αναγνώσθηκε το Συνοδικό Εγκύκλιο Σημείωμα για τις Συνοδικές επετειακές Εκδηλώσεις που θα τελεσθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Αυγούστου, στην έδρα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης στο Ηράκλειο, προς τιμήν του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αποστολικής Εκκλησίας Κρήτης.
Πριν την απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα των μακαριστών  Όλγας  Μαρκάκη - Μωυσάκη και Ιουλίας  Αϊλαμάκη, το εννιαήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ελένης Κουτσάκη και το τριετές μνηνόσυνο της μακαριστής Ειρήνης Διακάκη.

Post Top Ad

.............