Και σήμερα Κυριακή 27 Αυγούστου προβολές ταινιών του Νίκου Κούνδουρου στον Αγιο Νικόλαο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Και σήμερα Κυριακή 27 Αυγούστου προβολές ταινιών του Νίκου Κούνδουρου στον Αγιο Νικόλαο


Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου διοργανώνουν αφιέρωμα στη μνήμη του καταξιωμένου Αγιονικολιώτη δημιουργού Νίκου Κούνδουρου.




Εκθεση με εικαστικές δημιουργίες του σκηνοθέτη, με τίτλο «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ, Εικόνα-Κίνηση-Νόημα-Ζωή», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου, εγκαινιάζοντας το άνοιγμα του χώρου στη σύγχρονη πολιτιστική δράση. 

 Το ωράριο της έκθεσης είναι Τρίτη-Κυριακή 9:00-15:00 και Δευτέρα-Σάββατο-Κυριακή 18:30-21:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Κινηματογραφικό αφιέρωμα στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ


Κυριακή 27 Αυγούστου
20:30 «Οι Παράνομοι» (1958), με τους Πέτρο Φυσσούν, Τίτο Βανδή, Ανέστη Βλάχο, Νέλλη Αγγελίδου
Υπόθεση: Τρεις παράνομοι, συναντιούνται πάνω στα βουνά και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεφύγουν από τους χωροφύλακες. Ακολουθούν μία πορεία προς την θάλασσα, σαν μοναδική οδό διαφυγής…
Χαρακτηριστικό δείγμα της νέας πνοής του ελληνικού κινηματογράφου, η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους το 1958, ο σκηνοθέτης όμως αρνείται να υπακούσει στις υποδείξεις της λογοκρισίας και η προβολή της απαγορεύεται. Την επόμενη  χρονιά η ταινία προκαλεί αίσθηση στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το 1960 προβάλλεται από το ΒΒC. Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μάνος Χατζηδάκις.
22:30 «Το Ποτάμι»  (1960), με τους Τίτο Βανδή, Πατρίτσια Μπίνη, Ανέστη Βλάχο, Γιώργο Εμιρζά
Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες διαδραματίζονται στις όχθες ενός ποταμού. Δείγμα πειραματικού σινεμά, εισαγωγή σε ολόκληρο το μετέπειτα έργο του δημιουργού. Η ταινία για την οποία ο Νίκος Κούνδουρος πάλεψε για το τελικό μοντάζ και ήρθε σε σύγκρουση με τους Αμερικανούς συμπαραγωγούς. Το αποτέλεσμα ήταν να προβληθεί (και να βραβευθεί) στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1960 σε δύο διαφορετικές εκδοχές, αλλά να μην κυκλοφορήσει ποτέ στο εμπορικό δίκτυο.

Τις  ταινίες θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Μάριος Παπαγεωργίου.

          Περισσότερες πληροφορίες, πρόγραμμα προβολών, στοιχεία, αφίσες και trailer των ταινιών, video με συνεντεύξεις και ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Κούνδουρο στην ιστοσελίδα της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου http://kileagn.com/?page_id=8725  

Συνεχίζεται στον Αγιο Νικόλαο το αφιέρωμα στη μνήμη του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου έως 4 Σεπτεμβρίου

Post Top Ad

.............