Το Λιμάνι και οι Άνθρωποι του Νίκου Μόσχο η έκθεση φωτογραφίας στο Ηράκλειο απο σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Το Λιμάνι και οι Άνθρωποι του Νίκου Μόσχο η έκθεση φωτογραφίας στο Ηράκλειο απο σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου

Έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Το Λιμάνι και οι Άνθρωποι», του φωτογράφου Νίκου Μόσχου θα φιλοξενήσει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου, από σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

«Το λιμάνι του Ηρακλείου με το θαλάσσιο φρούριο του Κούλε, το ενετικό Castello α mare, είναι από μόνο του δεσπόζον και εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη, γνώστη ή όχι της ιστορίας του. Πολυσύχναστο, δραστήριο, σύγχρονο αλλά και γραφικό, το λιμάνι απεικονίστηκε ποικιλοτρόπως και διαχρονικά σε γκραβούρες, χάρτες, πίνακες και φωτογραφίες αποδεικνύοντας την έμπνευση που πρόσφερε και προσφέρει σε καλλιτέχνες, μελετητές ή απλούς επισκέπτες που θέλησαν απλώς να αποτυπώσουν τη μορφή του.
Κι ο δικός μου δρόμος, πάντα θαλάσσιος, με έφερνε συχνά από την παιδική μου ηλικία ως σήμερα στην πόλη του Ηρακλείου και το λιμάνι με τον Κούλε πάντα εκεί για να με καλωσορίζει και να με αποχαιρετά.
Το είδα και το αποτύπωσα με τους ανθρώπους του, πρωτίστως τους εργαζόμενους, σε στιγμές κίνησης, μόχθου αλλά και χαλάρωσης για ντόπιους και τουρίστες.
Λιμάνι Ηρακλείου. Σημείο συνάντησης του χτες και του σήμερα, της φύσης και της ιστορίας. Το λιμάνι και οι άνθρωποι».




Post Top Ad

.............