Με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ολοκληρώθηκαν οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ολοκληρώθηκαν οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας

Με την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουλίου σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων Ιεράπετρας, ολοκληρώθηκε και η β΄ περίοδος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, όπου συνολικά περίπου 130 παιδιά από όλη την περιφέρεια της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα αληθινής ψυχαγωγίας. 


Τα παιδιά των Κατασκηνώσεων παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια θρησκευτικού και εθνικού περιεχομένου,  χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, και παρουσίασαν θεατρική παράσταση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.



Ο υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων Αιδεσιμολ. π. Ιωάννης Τράκος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο για την υλική και πνευματική στήριξη, επισημαίνοντας ότι οι Κατασκηνώσεις έλαβαν χώρα με επιτυχία χάρη στην ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου. Επίσης ευχαρίστησε τους ιερείς, τους εθελοντές και τους συνεργάτες της Κατασκήνωσης, ιδιαιτέρως τις εκπαιδευτικούς κ. Μαρία Αναστασοπούλου και κ. Φωτεινή Μπουφίδου, καθώς και τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, για την υγιεονομική κάλυψη των Κατασκηνώσεων. 



Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συνεχάρη τον π. Ιωάννη Τράκο, την Πρεσβυτέρα του και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την επιτυχή λειτουργία των φετινών Κατασκηνώσεων, τα παιδιά που συμμετείχαν στις δύο Κατασκηνωτικές περιόδους και συνεργάστηκαν αρμονικά, καθώς και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο άνθρωπος, που είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και καθ’ομοίωσιν Θεού, πρέπει να χαίρεται τη κτίση, που είναι δημιούργημα του Θεού. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε αυτός ο ιστορικός και ιερός χώρος, ο οποίος αν και δεν διαθέτει μεγάλες ανέσεις, προσφέρει όμως την άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Επίσης,  τόνισε τη σημασία της ομαδικής ζωής, της αγαπητικής σχέσης και της συνεργασίας μεταξύ των παιδιών σε αυτό τον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ιστορικό χώρο που κουβαλά μια μακραίωνη παράδοση, καθώς κάποτε έσφυζε από ζωή, όταν λειτουργούσε το μοναστήρι. Ακόμα, ευχήθηκε στους κατασκηνωτές, που κάθε καλοκαίρι δίδουν ζωή στους χώρους της παλαιάς Μονής, η Παναγία η Βρυωμένη να τους δίδει φώτιση, υγεία και δύναμη για να προοδεύσουν στη ζωή τους.



Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος απένειμε έπαθλα και διάφορα βραβεία στους Κατασκηνωτές που διακρίθηκαν και διένειμε σε όλα τα παιδιά των Κατασκηνώσεων το Παιδικό Προσευχητάριο: «Όταν τα παιδιά προσεύχονται». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Διευθυντής  του Κέντρου Φροντίδας Παιδιού - Παιδόπολη Νεάπολης και Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιω. Αρώνης, γονείς και άλλοι συγγενείς των παιδιών.



Post Top Ad

.............