Μελετώντας και τραγουδώντας τον Ερωτόκριτο σήμερα Τρίτη στο Τεχνοχώρο Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Μελετώντας και τραγουδώντας τον Ερωτόκριτο σήμερα Τρίτη στο Τεχνοχώρο Σητείας

Παρουσιάζεται στο Τεχνοχώρο Σητείας απο την ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητριών του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τον συντονισμό των καθηγητών τους Τάσου Καπλάνη, Τασούλας Μαρκομιχελάκη και Σωτηρίας Σταυρακοπούλου, θα παρουσιάσουν τα πορίσματα της έρευνάς τους για τη δημιουργία τράπεζας σχολίων του Ερωτόκριτου, η οποία μελλοντικά θα διευκολύνει εξαιρετικά τους ερευνητές αλλά και τους λάτρεις του Κορναρικού έργου στη μελέτη και την απόλαυσή του.



Στην παρουσίαση της ερευνητικής αυτής εργασίας στη Σητεία θα συμπράξει και μία ομάδα νέων που αγαπούν τη μουσική και τον Ερωτόκριτο, οι οποίοι, με την καθοδήγηση του π. Νικόλα Αλεξάκη, θα πλαισιώσουν τις επιστημονικές ανακοινώσεις με μελοποιημένη απόδοση ειδικά επιλεγμένων αποσπασμάτων από τα πέντε μέρη του έργου. Οι μελοποιήσεις βασίζονται τόσο στο πανελληνίως γνωστό, παραδοσιακό μοτίβο του Ερωτόκριτου, όσο και σε δύο τοπικές εκδοχές του: ένα μοτίβο της Ανατολικής Κρήτης, και ένα του Στρατή Καλογερίδη.
Την ερευνητική τους δουλειά παρουσιάζουν οι: Ελένη Ζέρβου, Jana Markovic, Ελένη Ματσούκη, Στέλλα Σταματάκου και Ειρήνη Φασιάνη.

Τραγουδούν οι: Αθηνά Αλεξάκη, Φιλοθέη Αλεξάκη, Μαρία Καρατζόγλου, Άννα Κονταράτου, Ελένη Σαντιμπαντάκη, Ευγενία Τσικαλάκη και Κατερίνα Τσικαλάκη.
Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Βασιλάκης, λαούτο, Γιάννης Λιναρδάκης, λαούτο, και Μιχάλης Σπυριδάκης, λύρα.

Τεχνοχώρος Σητείας. Ώρα έναρξης 8.00μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 25 Ιουλίου

Post Top Ad

.............