Το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας χόρεψε σε παραδοσιακή εκδήλωση στην Κάλυμνο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας χόρεψε σε παραδοσιακή εκδήλωση στην Κάλυμνο


Ένα ταξίδι στον πολιτισμό της Καλύμνου, στα ήθη  και στα έθιμα , στους χορούς , στις συνήθειες , και στον τρόπο ζωής τους έζησε το παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας απο την 1η Ιουλίου έως και της 6 του μήνα.





Ένα ταξίδι πάντα ανοίγει τους ορίζοντες και ελευθερώνει το νού και το σώμα.
Με χορούς παραδοσιακούς, νησιώτικους και κρητικούς, με αγκαλιά, καλή διάθεση και ανάλογη φιλοξενία, έσμιξαν με χορευτικά ζάλα με το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας.
Τό Γυμναστήριο Φρόσως και Γιάννη Τρουμουλιάρη διοργάνωσε την μεγάλη Παραδοσιακή εκδήλωση με λύρες, λαγούτα και βιολιά στό Θεατράκι του Δήμου στήν Χώρα τήν Τρίτη 4-7-2017 . Μαζί μέ τούς ντόπιους καλλιτέχνες καί χορευτές συμμετείχε τό Λύκειο Ελληνίδων από τήν Σητεία Κρήτης .







Οι χοροί και τα έθιμα του κάθε τόπου δηλώνουν τους πόνους του, τις χαρές του και μόνο όταν βαδίζονται... έχουν περιθώριο να αντέξουν στο μέλλον.
Τα χορευτικά τμήματα και απο τις 2 πλευρές αντάλλαξαν γνώσεις και έμαθαν χορευτικά βήματα και νέες φιγούρες του κάθε τόπου. ( Καλύμνου - Σητείας )
Η ζεστασιά και η υποδοχή των Ανθρώπων έκανε τους εκπροσώπους του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας να νιώσουν ότι είναι κομμάτι του τόπου τους.
Στην διάρκεια της παραμονής στην Κάλυμνο δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν απο κοντά και να γευτούν τα υπέροχα Καλυμνιώτικα εδέσματα

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΑΛΑΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ!






Φωτογραφίες - Αλήθεια fm









Post Top Ad

.............