Ξεκίνησε η έκθεση των μελών του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ξεκίνησε η έκθεση των μελών του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης


Ξεκίνησε το Σάββατο 29 Ιουλίου η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των μελών του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Η Ετήσια έκθεση με κρητικά προϊόντα, είδη οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικά σχήματα, γαστρονομικά δρώμενα  γεμίζοντας τους επισκέπτες της πόλης με την εμπειρία του «κρητικού προϊόντος»








Πλήθος επιχειρηματιών που πρωτοπορούν στην επιχειρηματικότητα στην Κρήτη, στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων, στην βιομηχανία και επεξεργασία τροφίμων, των αγροτουριστικών –οικιστικών καταλυμάτων, των γυναικείων συνεταιρισμών και της οικοτεχνίας εκθέτουν τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους, παρουσιάζοντας στον κόσμο την προσπάθεια τους να αναδειχτεί το κρητικό επιχειρείν.





Η ακούραστη πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης κυρία Μαρία Πιτσικάκη ( όργωνε ) τον χώρο της έκθεσης και αισθανόταν μαζί με όλους όσους βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας ότι η επιστροφή στον Άνθρωπο, γεννάει δημιουργικότητα, και δρόμους παραγωγής και ανάδειξης των κρητικών προϊόντων.





Σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης κυρία Μαρία Πιτσικάκη απήθυνε χαιρετισμό στον κόσμο μεταφέροντας τους πόσο σημαντικός είναι ο πρωτογενής τομέας και ο κλάδο της οικοτεχνίας, για την οικονομία του νησιού, ενώ ανέφερε το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών.
Η κυρία Μπάγκιντα Ευαγγελία εξήγησε στον κόσμο για τη νέα δράση του επιμελητηρίου Ηρακλείου με το όνομα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, η οποία προσπαθεί να διαφυλάξει την παράδοση και την λαική τέχνη.



Ακολούθησε βράβευση της κυρίας Ειρήνης Καρλή ώς πρώτη επιχειρηματίας πιστοποιημένη για τα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ αλλά και της Πρέσβειρας πολιτισμού για την Κρήτη ηθοποιού κυρίας Μαρίας Τζομπανάκη για την προσφορά και την στήριξη της.










Παρουσιάστηκαν απο κοπέλες παραδοσιακά ρούχα γεννημένα και κεντημένα στον Αργαλείο.
Ένα πάντρεμα υφαντικής τέχνης της κρητικής παράδοσης με τη μόδα του σήμερα.
Τσάντες με άρωμα άλλων εποχών απο την κυρία Ειρήνη Καρλή .
Η οικογένεια Καρλή απο το 1979 δραστηριοποιείται στην παραγωγή ξύλινων αργαλειών και υφαντών.
Μετάξι και βαμβάκι, με βελονιές που δίνουν άλλη πνοή στο ρούχο του χθές που ξανά γεννιέται στο σήμερα.
Απο το κατάστημα Ανέμη παρουσιάστηκε επίσης το σέτ γαμπριάτικου κουστουμιού και νυφικού με παραδοσιακές νότες υφαντικής δημιουργίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια 8 μηνών ώς προς την δημιουργία του συγκεκριμένου νυφικού.














Η έκθεση θα συνεχιστεί έως και τις 5 Αυγούστου με πλήθος εκδηλώσεων και είναι μια καλή αφορμή να την επισκεφτεί ο κόσμος.


































ΓΙΚΠΛΓΘΙΛ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............