Κρητική βραδιά με τους Ανδρέα Ανυφαντάκη και Ζαχαρία Αρμουτάκη μαζί με τον μπολιασμένο Κρητικό Στέργιο Θεοδωρίκα στην ταβέρνα του Ψαρού στο Σκαλάνι στις 6 Αυγούστου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κρητική βραδιά με τους Ανδρέα Ανυφαντάκη και Ζαχαρία Αρμουτάκη μαζί με τον μπολιασμένο Κρητικό Στέργιο Θεοδωρίκα στην ταβέρνα του Ψαρού στο Σκαλάνι στις 6 Αυγούστου

Μια ξεχωριστή βραδιά θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 6 Αυγούστου στην Ταβέρνα του Ψαρού στην διασταύρωση επί της εθνικής οδού στο χωριό Σκαλάνι του δήμου Ηρακλείου.
Με λύρες και λαγούτα, ο Ανδρέας Ανυφαντάκης και ο Ζαχαρίας Αρμουτάκης θα διασκεδάσουν τον κόσμο και θα τον ταξιδέψουν μουσικά.
Μαζί τους θα βρίσκεται ο μπολιασμένος Κρητικός Στέργιος Θεοδωρίκας με καταγωγή απο την βόρεια Ελλάδα, όπου και θα βρίσκεται με την οικογένεια του αυτές τις ημέρες στον αγαπημένο του τόπο την Κρήτη, στην δεύτερη πατρίδα του, στα χώματα που εμπνέεται και τιμά χωρίς να τα πατεί.


Ο Στέργιος - Νεκτάριος θεοδωρίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη . έχει κινητικά προβλήματα κατατάσσεται στις κατηγορίες ΑΜΕΑ.
Ο Στέργιος-Νεκτάριος θεοδωρίκας εχει καρδιά αρκούδας βλάχικης και ψυχή αετού κρητικού. Με αόρατους αλλά και ορατούς στον ορίζοντα ... δεσμούς με την Κρήτη ο Στέργιος ό οποίος γράφει και λέει μαντινάδες .


Ένα πρωί σε ηλικία 6 ετών ξύπνησε και άρχισε να γράφει και να απαγγείλει  μαντινάδες. Ανεξήγητο φαινόμενο για ένα μικρό παιδάκι, μα κάτι θα πρεπε να έκανε ο θεός και το θαύμα έγινε. Το γλωσσικό ιδίωμα να βοηθούσε την γλώσσα και το μυαλό, ή η ψυχή... Μα η ψυχή δεν έχει λογική έχει παλμούς, έχει χτύπους, έχει ζάλα, έχει θεού χέρι.
Εχει εκδώσει σε ηλικία 12 ετών τους άθλους του Ηρακλή σε μαντινάδες που εξαντλήθηκαν ταχύτατα και οι 2 εκδόσεις.
Εχει γράψει 2 δικά του τραγούδια , τη Μάνα και την κοπελιά. Στην μάνα η μουσική είναι του Κόστα Κυριτσάκη . Η κοπελιά το 2016  δόθηκε στον  Νεκτάριο Κλωστράκη για να βάλει μουσική
Ο Στέργιος τραγουδάει ένα δικό του τραγούδι , την Μάνα και ένα απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο στην Εκδήλωση του σχολείου του (28ο Γυμνάσιο) στις 11/4/2014



Post Top Ad

.............