Τελευταία ημέρα της «6ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής» στο Ρέθυμνο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Τελευταία ημέρα της «6ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής» στο Ρέθυμνο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται  έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν 45 ντόπιοι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017 (ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00).


Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

19:00 – 23:00  Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
19:00     «Παίζουμε με τη θυγατέρα του ήλιου, την ελιά»
Καλωσορίζουμε τα παιδιά μ’ ένα δυναμωτικό κέρασμα, δώρο από το αγαπημένο μας δέντρο την ελιά και παίζουμε παιχνίδια για να γνωρίσουμε με βιωματικό τρόπο τη ζωή της ελιάς και τα προϊόντα που μας χαρίζει απλόχερα.. Στο τέλος φτιάχνουμε το δικό μας καντηλάκι για τις καλοκαιρινές βραδιές μας!
Τομέας-Εικαστικά Εργαστήρια Κ.Ε.Δ.Η.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνου) Παρουσίαση Σοφία Τρούλη Δρ. μουσειοπαιδαγωγός, Κατερίνα Γιαβρίδη  ζωγράφο
20:00     Master class Κρητικού Aμπελώνα – Εισηγητές: Νίκος Μηλλιαράκης, πρόεδρος Wineς of Crete –  Νίκος Μάνεσης δημοσιογράφος οίνου – συγγραφέας.
19:30     Παραδοσιακή μουσική και χοροί από την Κρήτη με το μουσικοχορευτικό εργαστήρι «Πυρρίχια Δρώμενα».
20:30     Συναυλία με το ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ
«Επηρεασμένοι από την έντεχνη  σκηνή με το ρεμπέτικο, το  λαϊκό και το ροκ στοιχείο  να συνυπάρχουν αρμονικά,  και βέβαια με ειδικό βάρος στο  παραδοσιακό μας τραγούδι που είναι και η μήτρα κάθε μεταγενέστερης έμπνευσης (κατά την γνώμη μας),  επιλέγεται το μουσικό μας πρόγραμμα» λένε οι ίδιοι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες διασκευές της Λαϊκής και της παραδοσιακής μας μουσικής με την ιδιαίτερη προσέγγιση που δίνουν τα παιδιά στην ερμηνεία τους.
Τα μέλη του συγκροτήματα είναι:
Σάκης Σακελλαρίδης: Μπουζούκι, λαούτο, φωνή, Γιώργος Αντωνογιαννάκης:
Λύρα,φωνή, Αλεξάνδρα Βεργαδή: φωνή, Ανδρέας Σταμούλης: κιθάρα, ούτι,
φωνή Άρης Συσκάκης: βιολί, μαντολινο, Βαλεντίνος Σταματιάδης: Τίμπανα
Μιχάλης Αυλωνίτης: Μπάσο

21:30     Συναυλία με τον Βαγγέλη Κακουριώτη

 

Post Top Ad

.............