Τελευταία σχολική ημέρα κάνοντας απολογισμό - Του Αντώνη Γενναράκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τελευταία σχολική ημέρα κάνοντας απολογισμό - Του Αντώνη Γενναράκη


Τελευταία ημέρα σήμερα για όλα τα παιδιά στα σχολεία. Παντού γιόρτασαν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.  
Μπροστά τους τώρα έχουν ένα καυτό καλοκαίρι που στα μάτια τους δεν μπορεί παρά να είναι γεμάτο μόνο με χαρά παιχνίδια και θάλασσα. Πετάμε λοιπόν την τσάντα σε μια γωνιά, βγάζουμε τα βατραχοπέδιλα και φύγαμε!
Θα μου επιτρέψετε όμως να μοιραστώ λίγα λόγια που έγραψα.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μικρά αλλά πιο σημαντικά πλάσματα στον κόσμο, τα παιδιά μας, επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές γιατί παρά τις δύσκολες συνθήκες υπάρχουν ακόμα πολλοί που αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται μέσα από τα παιδιά μας.

Πέρασε ο καιρός και ένα ταξίδι αλλιώτικο έφτασε στο τέλος του. Απίστευτο μου φαίνεται! Δεν το χωράει το μυαλό μου! Μα είναι αλήθεια! Ακολουθώντας τη ροή του διαβατάρη χρόνου φτάσαμε στο τέλος ακόμα μιας σχολικής χρονιάς.
Ξετυλίγοντας το μεγάλο κουβάρι των αναμνήσεων. Θυμάμαι όταν πριν από 5 χρόνια είχα έρθει στο Δημοτικό Σχολείο. Γονιός που έφερνα την κόρη μου ώς πρωτάκι.
Την θυμάμαι φοβισμένη μικρό κοριτσάκι τότε, ξένο προς το περιβάλλον του σχολείου Μπήκε δειλά, δειλά στην αίθουσα κρατώντας το χέρι μου. Η καρδιά της χτυπούσε πολύ δυνατά! Φόβος, αγωνία, λαχτάρα και ένα σωρό ερωτηματικά...
Ο καιρός όμως πέρασε, κύλησε σαν ρυάκι και τώρα βρίσκομαι στο προτελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας του δημοτικού. Όλοι το γνωρίζουμε: «Κάθε αρχή έχει και ένα τέλος», έτσι και το δημοτικό σχολείο.



Είχα την τιμή ( Αντώνης Ι. Γενναράκης ) να υπηρετήσω το Σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου ώς πρόεδρος του συλλόγου Γονέων για 5 χρόνια έως και τον Φεβρουάριο του 2017 όπου και δήλωσα την παραίτηση μου για ( προσωπικούς λόγους ).
Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις όμορφες στιγμές που περάσαμε παρέα δάσκαλοι γονείς και μαθητές; Τα παιχνίδια, τις εκδρομές μας, τις σκανταλιές που κάναμε  τις αγωνίες και τις συγκινήσεις που μοιραστήκαμε, τους μικροτσακωμούς που είχαμε; Όλες αυτές οι αναμνήσεις της πεντάχρονης πορείας μας θα μείνουν για πάντα βαθιά χαραγμένες στην καρδιά μου.
Πάλεψα και συγκρούστηκα με φορείς και αρμόδιους δημόσιων υπηρεσιών, με μοναδικό σκοπό να αντλήσουμε τα αυτονόητα για καλύτερες συνθήκες μάθησης και διαβίωσης.
Στερηθήκαμε απο τον προσωπικό μας χρόνο με όρεξη καταφέρνοντας πάντα να προλαβαίνουμε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα.
Γνώρισα Ανθρώπους, έσμιξα με δασκάλους και γονείς πίνοντας ένα κρασί, βοηθήθηκα απο γονείς που είχαν το ίδιο ( μικρόβιο ) του εθελοντισμού.
Έκανα φίλους και αισθάνθηκα απο ορισμένους... ότι είμαι ο Αντώνης Γενναράκης και όχι ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Γενναράκης, ακόμα και μετά την παραίτηση μου.
Ελπίζω να έβαλα ένα λιθαράκι στα πλαίσια του εθελοντισμού που υπηρέτησα θεσμικά απο την θέση μου.

Νιώθω λοιπόν την ανάγκη, να ευχαριστήσω την πρώην διευθύντρια του 53ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου κυρία Αθηνά Ανδριώτη, όπου μαζί παλέψαμε και καταφέραμε πάρα πολλά. Την σημερινή διευθύντρια κυρία Ελένη Μειμάρη όπου στον χρόνο που συνεργαστήκαμε προχωρήσαμε ακόμα πιο μπροστά.

Ευχαριστώ τον πρώην αντιδήμαρχο παιδείας κύριο Νίκο Γιαλυτάκη για την συνεργασία του και την συνεχή του προσπάθεια να δίνει το παρών και ώς φυσική παρουσία αλλά και ώς θεσμικός παράγοντας σε τυχόν προβλήματα που προέκυπταν.
Ευχαριστώ τον σημερινό αντιδήμαρχο παιδείας κύριο Γιώργο Βλαχάκη για την εμπιστοσύνη του και την βοήθεια του σε θέματα υποδομών, που με την παρουσία του στο σχολείο διαπίστωνε και ο ίδιος, φέρνοντας σαν αποτέλεσμα να ασκεί περισσότερη πίεση ώς προς την επίλυση τους.
Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο πολεοδομίας κύριο Γιάννη Αναστασάκη όπου υπέμενε με σεβασμό και διάθεση όλα μου τα τηλέφωνα και έγινε σύμμαχος σε όλες μας τις προτάσεις για πιο ασφαλές και πρακτικό σχολείο ( Συγκρότημα παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου )
Ευχαριστώ την αντιδήμαρχο δημοτικής περιουσίας κυρία Στέλλα Αρχοντάκη - Καλογεράκη για την στήριξη της να μεγαλώσει η φωνή μας μέσα σε δημοτικά συμβούλια και συνεδριάσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε επιτέλους σαν σχολικό συγκρότημα να βγάλουμε άδεια λειτουργίας και να ελευθερωθούν οι ενέργειες για περαιτέρω κινήσεις.
Άν ξεχνάω κάποιον να με συγχωρέσει, όλοι βοηθήσαμε, όλοι κάτω απο την ίδια στέγη βρεθήκαμε,  και όλοι τον ίδιο όμορφο σκοπό είχαμε.

Ευχαριστώ γονείς που επικοινώνησαν μαζί μου και έκφρασαν τον σεβασμό τους στο πρόσωπο μου όταν δήλωσα την παραίτηση μου απο πρόεδρος του συλλόγου.
Θερμά ευχαριστώ όλους τους δασκάλους μας που μας στήριξαν στα πρώτα μας βήματα. Σ’ αυτούς που με επιμονή και μεθοδικότητα έριξαν στις ψυχές μας τον σπόρο της συντροφικότητας, της γνώσης και της αρετής. Με την καθοδήγησή τους, με μόχθο και μεγάλη προσπάθεια μπορέσαμε μαθητές και γονείς να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν πιο πλούσιοι σε γνώσεις, αλλά πρωτίστως καλύτεροι Άνθρωποι.

Αντώνης Ι. Γενναράκης





Post Top Ad

.............