Με πλήθος κόσμου σε μια όμορφη βραδιά παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κωστή Μουδάτσου ( Τα πουλιά της ψυχής μου ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Με πλήθος κόσμου σε μια όμορφη βραδιά παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κωστή Μουδάτσου ( Τα πουλιά της ψυχής μου )


Με πλήθος κόσμου σε μια όμορφη βραδιά παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κωστή Μουδάτσου ( Τα πουλιά της ψυχής μου )  απόψε το βράδυ του Σαββάτου 6 Μαίου στο βενετσιάνικο λιμάνι του Ηρακλείου στο καφέ Μαρίνα.
Ακολούθησε λαϊκή συναυλία με το μουσικό σχήμα, ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
Ο Κωστής Μουδάτσος είναι γέννημα–θρέμμα των Λασιθιώτικων βουνών της Κρήτης. Κατάγεται από το Μέσα Λασίθι. Ο Λασιθιώτικος κάμπος και ο ίσκιος της Μαδάρας τον έχουν σημαδέψει σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη. Οι ώρες της δημιουργικής μοναξιάς σημαδεύονται από ορειβασίες και βόλτες στα φαράγγια, στις πλαγιές και στις στροφές των αποζαλιών των αγριμιών για τις κορφές των Λασιθιώτικων βουνών. Μια πηγή με λιγοστό νερό στα 1700 μέτρα είναι ο καλύτερος τόπος περισυλλογής. Ταξιδεύει καλπάζοντας η φαντασία και τα μάτια περιμένουν με υπομονή να δουν τον αετό να κατεβαίνει να πιει νερό κι ύστερα να τρέχει για να απογειωθεί στους ουρανούς αγναντεύοντας το οροπέδιο με τα ιερά βουνά της Δίκτης. Από το ίδιο σημείο φαίνονται καθάρια και το Κρητικό πέλαγος και το Λιβυκό. Από εκεί ξεχωρίζουν οι κορφές των άλλων βουνών την Κρήτης. Εκεί διδάσκεται πως ο σκληρός και άνυδρος τόπος κρύβει νερά για όσους μαθητεύουν στην τέχνη δουλεύοντας ακατάπαυστα.


Η Λογοτεχνία, η ποίηση, η τέχνη είναι ευαίσθητοι χώροι. Στο σκοτάδι ψάχνουν τη ρωγμή για να βγουν στο φως.
Ψάχνουν την ελεύθερη πρωτοβουλία και την αναζήτηση της ψυχής.
Ψάχνουν τον κόσμο πέρα από τις αισθήσεις
Ψάχνουν μέσα στην αφούρα κόντρα στις ορατές και αόρατες σκοτεινές δυνάμεις.
Οι λέξεις έχουν τη δική τους σημασία. Είναι το υλικό που δίνει λόγο και φωνή στη ψυχή! 

Αναζητούμε ότι είναι όμορφο και ομορφαίνει τη ψυχή μας! Ότι συμβαίνει στη ζωή , συμβαίνει και στην τέχνη. Το όμορφο ριζώνει στις ανάγκες της ψυχής. όμορφο είναι εκείνο που είναι εσωτερικά όμορφο!
ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!
μαζί με ένα CD ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!
Τραγούδια με στίχους του συγγραφέα και μουσική του Μιχάλη Ξυδάκη, Νίκου Λιανέρη, Γιώργου Γκερεδάκη και Μπάμπη Κασαπάκη. Το εξώφυλλο είναι της Κατερίνας Δραμιτινού.
Διηγήματα και ιστορίες.... από τις εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ.




Post Top Ad

.............