Σήμερα Κυριακή η εκδήλωση ( Κρητομάνια ) στο μουσείο Κρητικής εθνολογίας στους Βώρρους - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Σήμερα Κυριακή η εκδήλωση ( Κρητομάνια ) στο μουσείο Κρητικής εθνολογίας στους Βώρρους

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την “Κρητομανία“ και την τεράστια επιρροή που άσκησε παγκοσμίως από τις αρχές του 20ού αιώνα, μετά τις ανασκαφές και τα ευρήματα των μινωικών ανακτόρων και ως σήμερα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου, 5-8 μμ. στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, στους Βώρρους.
Την εκδήλωση οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς και το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.


Τρεις νέες δυναμικές αρχαιολόγοι, η Ιταλίδα Νικολέτα Μομιλιάνο, πρώην επιμελήτρια Κνωσού και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, η Μαρία Αναστασιάδου, ειδική στη μινωική σφραγιδογλυφία, συνεκδότρια των 2 τελευταίων τόμων των σφραγίδων του Μουσείου Ηρακλείου και ανασκαφέας της Κουμάσας με τον κ. Διαμ. Παναγιωτόπουλο, και η Έφη Μωραιτάκη από τον Κουσέ Μεσαράς, ερευνήτρια - σύμβουλος σε θέματα του τοπικού διαχρονικού κρητικού πολιτισμού, θα παρουσιάσουν με κριτική ματιά δείγματα των κρητικών καλλιτεχνικών -πολιτισμικών επιρροών στον παγκόσμιο πολιτισμό. 


Post Top Ad

.............