Εκθεση εποπτικών οργάνων από σχολεία του Νομού Χανίων την Δευτέρα 22 Μαΐου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Εκθεση εποπτικών οργάνων από σχολεία του Νομού Χανίων την Δευτέρα 22 Μαΐου


Την Δευτέρα  22 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην  Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων συνδιοργανώνει με την Ένωση γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Χανίων εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση συλλογής παλαιών εποπτικών οργάνων από σχολικές μονάδες του Νομού μας – θησαυρός που απαιτεί την δημιουργία ενός Μουσειακού χώρου».



Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι η προβολή της αναγκαιότητας δημιουργίας ενός Μουσείου για την στέγαση των οργάνων αυτών, του Μουσείου Εποπτικών Οργάνων Φυσικών Επιστημών Χανίων (Μ.Ε.Ο.Φ.Ε.Χ) και είναι ελεύθερες για το κοινό.
Το Μουσείο θα καταγράφει την ιστορία των εποπτικών οργάνων των σχολικών μονάδων μας,  θα λειτουργήσει  ως διδακτικό εργαλείο  για τους καθηγητές, δασκάλους και μαθητές  βοηθώντας  στη καλύτερη προσέγγιση των Φυσικών Επιστημών και θα αποτελέσει ένα ακόμα στολίδι στα πολιτιστικά δρώμενα, της όμορφης πόλης των Χανίων».


Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών το μουσείο αυτό θα είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα καθόσον  στο ΜΕΟΦΕΧ θα γίνονται  συγκρίσεις μεταξύ των παλαιών και σύγχρονων οργάνων μεταξύ ανοικτών και κλειστών πειραματικών διατάξεων θα καταγράφονται  τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, ο τρόπο λειτουργίας  και οι  αρχές που στηρίζονται.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι «η πρόταση για την ίδρυση του Μουσείου είχε γίνει από το 2011. Από τότε μέχρι σήμερα αναζητείτο ο χώρος που θα στεγαστεί. Μετά από πολύχρονες προσπάθειες του Υπευθύνου του ΕΚΦΕ και των Συνεργατών του, βρέθηκε ο χώρος, ο οποίος απαιτεί παρεμβάσεις για να γίνει λειτουργικός».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΦΕ «η αρμοδιότητα αυτή βαρύνει την Δημοτική αρχή».
Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι «οι παραπάνω εκδηλώσεις θα βοηθήσουν «να γνωρίσει η Χανιώτικη κοινωνία την Μουσειακή συλλογή του ΕΚΦΕ Χανίων που μετά από τεράστιες και μακροχρόνιες διέσωσε και αποκατάστησε» και να γίνει κατανοητή «η αναγκαιότητα δημιουργίας του Μουσείου».

χανιωτικα νεα

Εκθεση εποπτικών οργάνων από σχολεία του Νομού Χανίων την Δευτέρα  22 Μαΐου 

Post Top Ad

.............