Εκθεση αφίσας “100 αφίσες για την Κρήτη” - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Εκθεση αφίσας “100 αφίσες για την Κρήτη”



Γραφίστες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καλούνται να συμμετάσχουν σε έκθεση αφίσας φιλανθρωπικού χαρακτήρα με θέμα την Κρήτη.
Στόχος είναι να δοθεί ένα βήμα στη γραφιστική τέχνη, να γίνει καλλιτεχνικός πόλος έλξης για την Κρήτη, να γίνει μία τουριστική αναφορά για τα Χανιά. Παράλληλα, με την πώληση αντιτύπων των 100 αφισών που θα εκτεθούν, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και τον Σύλλογος “Ορίζοντας”.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «Το Omen Art Shop Gallery, μέσα από την πολυετή παρουσία του στα εικαστικά δρώμενα της πόλης των Χανίων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μιας καινοτόμου και πρωτότυπης έκθεσης αφισών γραφιστικής με θέμα την Κρήτη. Φιλοδοξεί να αποτελέσει η έκθεση αυτή ένα ορόσημο στα πολιτιστικά τεκταινόμενα του τόπου, να συγκεντρώσει το τουριστικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και μέσα από αυτή να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση δομών της Κρήτης που πασχίζουν ανιδιοτελώς για το κοινωνικό όφελος. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στέκονται η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καθώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, χωρίς τη συνεισφορά των οποίων μια τέτοια διοργάνωση θα ήταν ανέφικτη».


Επίσης, επισημαίνεται ότι «Κύριο μέλημα της διοργάνωσης είναι να γίνει σαφές ότι η έκθεση είναι ισότιμη προς όλους τους δημιουργούς και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Δεν θα υπάρχει έπαθλο, δεν θα υπάρχει διαχωρισμός, δεν θα υπάρχουν μεγάλα ή μικρά ονόματα. Τα έργα θα αντιμετωπιστούν ισάξια και η προβολή τους θα είναι ομοιόμορφη».
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Kτίριο των Στρατώνων του Φρουρίου Φιρκά, απέναντι ακριβώς από τον φάρο-σύμβολο των Χανίων, στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής κίνησης, από το Σάββατο 29 Ιουλίου έως την Τρίτη 18 Αυγούστου 2017.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Βασίλης Πιτσώνης, γραφίστας που ζει και εργάζεται στα Χανιά.
Λεπτομέρειες καθώς και την φόρμα συμμετοχής με τους όρους και τις προδιαγραφές: θα βρείτε εδω:
https://www.facebook.com/100-Posters-for-Crete-72186896799…/

Post Top Ad

.............