Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Σπήλι Ρεθύμνου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Σπήλι Ρεθύμνου

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου, εορτή των νεοφανών οσιομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν  Λέσβω μαρτυρησάντων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, μετέβη στο Σπήλι Ρεθύμνου και έλαβε μέρος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή επ᾽ ονόματι των εορταζόντων Αγίων. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Ποιμενάρχης της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον Σεβ. κ. Κύριλλο, το νεώτερο Μέλος της Αποστολικής Εκκλησίας Κρήτης, όπως ανέφερε, και του ευχήθηκε διαρκή τη βοήθεια και τις πρεσβείες των Αγίων στα νέα του ποιμαντορικά καθήκοντα, του έδωσε το λόγο .



Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε τον πολιό Ιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης για την ευγενική και λίαν τιμητική πρόσκληση του συμπανηγυρισμού και του συμπνευματισμού, με αφορμή την εορτή των Αγίων, κατά το εόρτιο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μαρτύριο των εορταζομένων Αγίων και το νόημα των θλίψεων, των πειρασμών και των δοκιμασιών στη ζωή των χριστιανών και πώς αντιμετωπίζονται κατά Χριστόν. 
Ακολούθησε λιτανεία και δέηση πέριξ του καθολικού της Ιεράς Μονής.
Συλλειτούργησαν πλείστοι όσοι Ιερείς, ενώ εκκλησιάσθηκαν πάρα πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου και εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων του Ρεθύμνου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη πλούσια εόρτια τράπεζα στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Ραφαήλ».    

 


Post Top Ad

.............