Μανόλης Χαλκιαδάκης ο Συνταξιούχος Αστυνομικός που έγινε πρωταθλητής της μαγειρικής - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Μανόλης Χαλκιαδάκης ο Συνταξιούχος Αστυνομικός που έγινε πρωταθλητής της μαγειρικής


Πολλές φορές στην ζωή ο Άνθρωπος ονειρεύεται, ταξιδεύει με το νού αλλά και με το σώμα.
Η ευχή είναι τα όνειρα να βγαίνουν αληθινά, και να πραγματοποιούνται.
Ότι επιθυμείς να το παθαίνεις μου είχε πεί κάποτε σε μια συνάντηση που είχαμε ο Ψαραντώνης και θεωρώ οτι αυτό είναι και το ζείν που λέμε στην ζωή.
Πολλές φορές βέβαια η στράτα της,  ( της ζωής ) μας λοξοδρομεί ή μας αναγκάζει να αγαπήσουμε και άλλους δρόμους που μας χάραξε.
Πολλές οι αιτίες που για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει που λέει και το γνωστό άσμα.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά, φτάνει να θέλεις, να αγαπάς, να προσδοκείς και να επιμένεις.


Σε αυτή την περίπτωση ανήκει και ο φίλος Μανόλης Χαλκιαδάκης απο τον Άγιο Νικόλαο του Νομού Λασιθίου.
Συνταξιούχος Αστυνομικός που το επαγγελματικό του διάβα τον βρήκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οικογενειάρχης με αξίες, με χαμόγελο με όνειρα και πρωτίστως με παιδεία. Τον γνώρισα τηλεφωνικά μέσω του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5  όπου και είναι τακτικός ακροατής του, αλλά και μέσω του site ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ώς αναγνώστης, Με χαρά και με διάθεση ανταλλάξαμε 2 κουβέντες ... μα όχι αρκετές.
Χαθήκαμε απο τις ανάγκες της καθημερινότητας μα 1 Φεβρουαρίου του 2017 ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο.
Πήγαινα στην Σητεία όπου και θα μας βράβευαν απο την ομώνυμο δήμο  για την προβολή της επαρχίας, μιλώντας στο τηλέφωνο τον ακούω ξάφνα να μου λέει ( Αντώνη έαν δεν είχα ένα πρόβλημα που μου προέκυψε θα έπαιρνα το αυτοκίνητο να ερχόμουν στην Σητεία να παραβρεθώ στην βράβευση σου )
Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας Ανθρωπος που δεν τον ξέρεις αλλά σου ανοίγει το χέρι του και σου ζητάει να έρθει δίπλα σου.
Επιστρέφοντας για Ηράκλειο σταμάτησα στον Άγιο Νικόλαο στο 1ο χιλ. της επαρχιακής οδού Αγ.Νικολάου - Κριτσά για να βρεθούμε όπως είχαμε πεί και πήγα και τον συνάντησα στην σχολή που έχει γίνει το δεύτερο του σπίτι η αγάπη του
Ο συνταξιούχος Αστυνομικός που  έγινε πρωταθλητής της μαγειρικής και της φαντασίας.



Ο νοικοκύρης οικογενειάρχης Μανόλης Χαλκιαδάκης που εξακολουθεί να είναι ενεργός πολίτης, που με τα χέρια του και με την φαντασία του βάζει την δική του πινελιά σε πιάτα, αλλά και σε προοπτικές παιδιών που θα βγούν στην επαγγελματική τους ζωή και θα προσφέρουν γεύσεις αλλά και τρόπους στους συνανθρώπους τους.
Πάντα του άρεσε η μαγειρική, και η συντεταγμένες της ζωής τα έφεραν έτσι που κατάφερε να κάνει πράξη το όνειρο του, την επιθυμία του για δημιουργία, για τέχνη με υλικά που πριν φτάσουν στο στον ουρανίσκο μας, μας γαληνεύουν με τα όμορφα τους χρώματα και με την εξαιρετική τους τοποθέτηση.

Ήπιαμε το κρασάκι μας, γευτήκαμε τις υπέροχες γεύσεις μαθητών της σχολής http://www.v-mathisi.edu.gr/ και γνωρίσαμε γελαστούς Ανθρώπους.
Πιάτα που σε χορταίνουν  μόνο με τα μάτια, γεύσεις που αποκτούν άλλη αξία στο μυαλό σου όταν μαθαίνεις την διαδικασία παραγωγής τους, και την αγωνία των παιδιών να δημιουργήσουν, να προσφέρουν για να απολαύσει ο κόσμος.




Τo V-Mathisi είναι ένα Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής   Κατάρτισης   Επιπέδου  2 με έδρα την Κρήτη και με δυνατότητα διεξαγωγής εκπαίδευσης και Πιστοποίησης όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Το V-Mathisi ως στόχο έχει την παροχή πρωτοπόρας βιωματικής εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς της επαγγελματικής κατάρτισης με κυρίαρχο σκοπό την άρτια εκπαίδευση των σπουδαστών του και την συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση τους σύμφωνα με τη ζήτηση και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Με πρωτοπόρα εκπαιδευτικά, επιμορφωτικά και μετεκπαιδευτικά προγράμματα και άξονα την σύγχρονη εκπαίδευση, η σχολή έχει δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με φορείς εκπαίδευσης και πιστοποίησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό ενώ αποτελείται από καταξιωμένους εκπαιδευτές της αγοράς εργασίας.

Η υψηλή ποιότητα  πιστοποίησης των μαθητών μας, η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού, η προώθηση τους στον επαγγελματικό στίβο μέσα από το γραφείο επαγγελματικής διασύνδεσης – καριέρας, καθώς και το προσιτό κόστος εκπαίδευσης, είναι κάτι που χαρακτηρίζει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης         V-Mathisi ως πρωτοπόρο και αξιόπιστο κάνοντας έτσι το όνειρο κάθε μελλοντικού επαγγελματία πραγματικότητα.



Το Κέντρο Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών "Culinary Studies Center" είναι μια σχολή  που δημιουργήθηκε με όραμα να παρέχει διαφορετική εκπαίδευση βασισμένη στα πρότυπα εκπαίδευσης του εξωτερικού. Η καινοτόμος προσέγγιση στην μάθηση (βιωματική μάθηση), εφοδιάζει τον μαθητή με ένα επαγγελματικό ανταγωνιστικό προφίλ καταστώντας τον έτσι ικανό να βγεί δυναμικά στην αγορά εργασίας.
Στην σχολή λειτουργούν προγράμματα εκπαίδευσης στους τομείς του Τουρισμού και της Γαστρονομίας, ετήσιας και διετής φοίτησης, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες τάσεις παγκοσμίως.


Τα προγράμματα εξειδίκευσης σε κάθε τομέα χωριστά που διαθέτει η σχολή, ενθαρρύνουν την εξερεύνηση των ταλέντων των μαθητών αλλά και των επαγγελματιών που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε συγκεκριμένους τομείς του κλάδου τους.

Με  σύγχρονους εργαστηριακούς χώρους και με πρότυπη βιωματική διδασκαλία, η εκπαίδευση περνάει σε άλλο επίπεδο τοποθετώντας τον πήχη ψηλά τόσο για τους εκπαιδευόμενους  όσο και για τους επαγγελματίες εκπαιδευτές μας. 

Η άμεση πιστοποίηση των μαθητών μας, η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού, η προώθηση τους στον επαγγελματικό στίβο μέσα από το γραφείο επαγγελματικής διασύνδεσης – καριέρας, καθώς και το προσιτό κόστος εκπαίδευσης, είναι κάτι που χαρακτηρίζει το Κέντρο Γαστρονομικών & Τουριστικών Σπουδών, κάνοντας έτσι το όνειρο κάθε υποψήφιου επαγγελματία πραγματικότητα.



ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............