ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Tα πόδια που βουλιάζουν ηδονικά μέσα στους γιγάντιους δίδυμους αμμόλοφους των μυστικών παραλιών του Άγιου Παύλου. Η απλωμένη πετσέτα που χάνεται μέσα στην απεραντοσύνη της Τριόπετρας. Τα ενεργειακά trips στο φοινικόδασος της Λίμνης Πρέβελη. Η μέθεξη μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς. Οι πολύωρες αυτοκινητάδες κάτω από φυσικές αψίδες οργιώδους βλάστησης, που σε φέρνουν «με κομμένη την ανάσα» μπροστά στο άπειρο του Λιβυκού πελάγους. Σε κάθε στροφή αυτού του great drive τα πάντα συνωμοτούν για ένα ηχηρό «welcome!» στις πιο φευγάτες γωνιές του ωραιότερου νησιού της Ελλάδας. 



Κλείσε τα μάτια. Φαντάσου την εικόνα που συνοψίζει για σένα το ελληνικό καλοκαίρι. Αν στο πλάνο σου κυριαρχούν η θάλασσα, το κύμα, η άμμος, ο ήλιος που στραφταλίζει πάνω στο βαθύ μπλε, τότε με το σωστό μοντάζ εμπειριών και εικόνων στον άφθαρτο ακόμη από το μαζικό τουρισμό Νότο της Κρήτης θα περάσεις χάρμα. Προτού αρχίσουμε τις βουτιές, ας κάνουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Αυτό το great drive απευθύνεται σε όσους μπορούν να θυσιάσουν τα υψηλά στάνταρ διαμονής ( ελάχιστες προτάσεις ξεφεύγουν από τα απλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ), την υψηλή γαστρονομία ( ακόμη και τις top διευθύνσεις κρητικής κουζίνας ), το nightlife και τις hot εμφανίσεις για χάρη μιας απέραντης έκτασης με τέλειες παραλίες. Θα αιχμαλωτίσει όσους διψούν για εμπειρίες πέρα από κάθε περιγραφή και θα δελεάσει εκείνους που στις διακοπές θέλουν να τα ξεχάσουν όλα. Ξέχνα το «πατείς με πατώ σε» και τους ενοχλητικούς αθλητικούς τύπους με τις ρακέτες που χαλάνε την καλοκαιρινή σου νιρβάνα ( όπως, δυστυχώς, έχουν καταντήσει οι ορδές των τουριστών τη Φαλάσαρνα, την τελευταία μέχρι πρότινος κούκλα παραλία του Βορρά ). Οι λέξεις-κλειδιά σ’ αυτό το great drive είναι… ανοιχτός ορίζοντας.



Ενώ, λοιπόν, ο Βορράς της Κρήτης είναι απασχολημένος με το να προλαβαίνει τις τελευταίες εξελίξεις στο σύγχρονο hoteling και όσο η ενδοχώρα εκφράζει δυναμικά τον παραδοσιακό ορεινό τουρισμό υπό το πρίσμα της κρητικής ιδιαιτερότητας, ο Νότος δεν έχει ανάγκη να προσπαθήσει για τίποτα. Σε αφήνει να χορτάσεις το μεγαλείο του. Βέβαια, στο μεγαλύτερο νησί της χώρας, με έκταση 8.335 τ.χλμ. και ακτογραμμή 1.046 χλμ., ο Νότος είναι απέραντος. Εγώ θα σε ταξιδέψω στα νότια παράλια των νομών Ρεθύμνου και Χανίων – που είναι και τα ενδιαφέροντα του νησιού. Και μην ξαφνιαστείς αν κάποια στιγμή ανηφορίσω προς τα βουνά και τρυπώσουμε παρέα σε κάποιο ορεινό χωριό. Θα έχω σοβαρό λόγο να σε πάω μέχρις εκεί.


Post Top Ad

.............