Χιονισμένο το τοπίο σε περιοχές της Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Χιονισμένο το τοπίο σε περιοχές της Κρήτης


Στιγμές ειδυλλιακές σε κατάλευκο τοπίο.
Με 10 πόντους περίπου χιόνι ξεκίνησε το πρωινό για τους Ανωγειανούς που ξύπνησαν και είδαν έξω από τις πόρτες τους το χιόνι .


Στο Λασίθι και συγκεκριμένα στο Οροπέδιο ένα άσπρο πέπλο χιονιού κάλυψε όλα τα χωριά της περιοχής. Μάλιστα στα λευκά ντύθηκαν και οι εναπομείναντες μύλοι στο Οροπέδιο. Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα με ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και εντάθηκε μετά τις τρεις ενώ τις πρωινές ώρες η χιονόπτωση ήταν συνεχής και πυκνή.
Συνιστάται προσοχή στην κίνηση των οδηγών και προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο του εκχιονισμού. 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ



Το 2016 μας αφήνει με κρύο, βροχές και χιόνια σε κάποιες περιοχές της Κρήτης,
Αυτή την ώρα 8 το πρωί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας του δήμου Γόρτυνας αλλά και στο χωριό Μούλια το χιόνι κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση του κάτι που εφιστά την προσοχή των οδηγών που κινούνται πρός την περιοχή.




Χιονισμένα τοπία σε διάφορες περιοχές της Κρήτης Το χιόνι έπεσε σε τόσο χαμηλό υψόμετρο, που περιοχές ακόμα και σε υψόμετρο 500 μέτρων βρέθηκαν σε λευκό κλοιό και αποκλείστηκαν.


Λίγα χιλιόμετρα έξω απο την πόλη του Ηρακλείου στην κωμόπολη των Αρχανών το χιόνι απο αργά το βράδυ της Δευτέρας σκέπασε στέγες σπιτιών και αυτοκίνητα χωρίς όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.



Ο χιονισμένος Γιούχτας ήταν τόπος επίσκεψης πολλών Ηρακλειωτών και όχι μόνο για χιονοπόλεμο των παιδιών, ενώ πολλά ήταν τα αυτοκίνητα που έφεραν μαζί τους τον κλασσικό χιονάθρωπο.
Το κρύο βέβαια ήταν ιδιαίτερα αισθητό με την θερμοκρασία να πιάνει τους 2 βαθμούς κελσίου.
Απο την επάνω είσοδο των Αρχανών απο την  πλευρά του Βαθύπετρου ήταν αναγκαία η χρήση αλυσίδων στα αυτοκίνητα.
























Στα λευκά ντύθηκαν και ορεινές περιοχές των Χανίων.

Χιονόπτωση σημειώθηκε στον Σέμπρωνα του δήμου Πλατανια στο δήμο Σφακίωνστον δήμο Αποκορώνου αλλά και σε χαμηλό υψόμετρο π.χ στη Μαλάξα, πάνω από τη Σούδα σε υψόμετρο 400μ, στα Κεραμειά .


Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές των Χανίων, η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες – η Δ/νση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας – της Π.Ε. Χανίων βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Χειριστές και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και ιδιωτών, βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και συγκεκριμένα :
στο δρόμο Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα στο δρόμο Βρύσσες – Χ. Σφακίων στο δρόμο Φουρνέ – Λάκκοι – Ομαλός στο δρόμο Αλικιανό – Πρασέ – Ροδοβάνι.


Αλλά και οπουδήποτε υπάρξει ανάγκη σε σημεία του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.

Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνιστά στους οδηγούς, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες, όπως και κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων, ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες εκχιονισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα εγκλωβισμών. Όσοι ταξιδέψουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και, πριν το ταξίδι τους, να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ.




Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την Ανατολική Κρήτη, έχοντας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.


























Post Top Ad

.............